Banka Borç Sorgulama e-Devlet Üzerinden Nasıl Yapılır?

Banka Borç Sorgulama
Banka Borç Sorgulama

E-Devlet üzerinden ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebiliriz

Bankalara olan borçlarını düzenli ödemek isteyen kişilerin bu borçları takip etmeleri çok önemlidir. Her borcun son ödeme tarihi farklı olduğu için bu borçların takibi daha güç bir hale gelirken borcun yanlışlıkla dahi olsa geç yatırılması kredi notunu olumsuz yönde etkiler.

Bankalara Olan Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Bankalara olan borcunuzu tek bir ekran üzerinden toplu olarak görmek istiyorsanız bu hizmeti alabileceğiniz tek kanal Findeks kredi notu sistemidir. Yani e-devlet üzerinden banka borcu sorgulama hizmeti verilmemektedir. Bankalara olan borcunuzu tek bir ekranda görmek istiyorsanız bu durumda Findeks risk raporu almanız ya da Findeks kredi notu sorgulaması yapmanız yeterli olacaktır.

Bankalara Borcum Var Mı?

Kişinin bankaya borcu olup olmadığını öğrenmek için yine Findeks kredi notu üzerinden risk raporu sorgulaması ya da kredi notu sorgulaması yapması yeterli olacaktır. Bu işlem sayesinde açılan ekranda bankalara olan kredi kartı, konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi gibi borçların yanı sıra aynı zamanda kredili mevduat hesabı borcunuzu da öğrenmeniz mümkün olacaktır. Kredi notu sistemi üzerinden sadece toplam banka borcu bilgisini edinmenize izin verilirken risk raporu almanız durumunda daha detaylı bilgi edinmeniz mümkündür.

e-Devlet sistemi üzerinden bankalara olan borcunuza dair net bir bilgi alabilmek mümkün değildir. Borçlarınıza ve kredi notunuza dair tüm sorgulama işlemlerini Findeks üzerinden yapmanız size daha net bilgiler verir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*