Blockchain Bir Kez Daha Emlak Sektöründe

Blockchain
Blockchain

Akıllı sözleşmeler geliyor

Queensland Emlak Enstitüsü (REIQ), 2019’un sonuna kadar Blockchain temelli bir kira anlaşması platformu başlatmak için yerel teknoloji kuruluşu Igloo ile işbirliği yaptığını açıkladı.

15 Eylül’de yayınlanan ZDNet’in haberine göre REIQ genel müdürü Josh Callaghan’ın açıklamalarına göre yeni platform, “teknolojinin faydalarını değiştirilemez bir gerçeğin kaynağı olarak değerlendirmek amacıyla her kiracılık sözleşmesi için basit ve güvenli bir işlem” oluşturmak için akıllı sözleşmeleri kullanacak.

Callaghan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

Tüm taraflar, istedikleri zaman sözleşmelerde görünürlük kazanacaklardır. Akıllı bir sözleşme olarak yürütüldüğünde, tahvil ve kira ödemelerini yönetme işlevini artırabiliriz. Ayrıca rutin denetimler ve bakım gibi mülkle ilgili diğer faaliyetleri de kolaylaştırırız. Yeni platform kiracıların mülklerini daha şeffaf ve kolay bir şekilde kiralamasını ve aynı anda devletin kiralık piyasasını gerçek zamanlı olarak görmesini sağlayacak. Bir kiracılık sözleşmesi imzalandığında, bir mülkün ne kadara kiralandığını, sözleşmenin ne kadar süreceğini, mülkün ne kadar süre boş bırakıldığını takip edebileceğiz ve bununla beraber REIQ’a eşi görülmemiş bir şekilde kira piyasası eğilimleri hakkında da bilgi verebileceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*