Emlak Konut ile Galatasaray yollarını ayırdı

Emlak konut
Emlak konut

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Beykoz ve Florya’da proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile 2016 yılında imzalanan protokolleri feshettiğini bildirdi.

Galatasaray, aldığı 350 milyon TL’yi iade edemezse Florya ve Riva arsalarından olacak. Protokolün feshedilmesi sonucunda Galatasaray, bugüne kadar Emlak Konut GYO’dan aldığı 350 milyon TL’yi geri ödeyecek. Bu ödemeyi iki ay içinde yapması gerekiyor. Eğer kulüp borcunu ödeyemezse, arsaların mülkiyeti Emlak Konut GYO’ya geçecek. Arsalar için 2016’da 509 milyon TL bedel biçilmişti. Florya arsasında teslim yapılmadığı için proje tamamen tasfiye edildi. Fakat Riva için bu durum aynı değil. Riva arsasında inşası devam eden Düşler Vadisi Riva projesi bu süreçten etkilenmeyecek. Bu noktada Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in yaptığı açıklamaya göre, Riva projesinin iptal edilmemesi ve süreçten ayrı tutulması noktasında iki taraf da sözlü mutabakata vardı. Yılmaz İnşaat tarafından inşasına devam edilen Düşler Vadisi Riva projesi kapsamında yaklaşık 1.500 villa hayata geçirilecek.

Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Şenlik Mahallesinde kain taşınmaz (Florya) üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokoller fesih edilmiştir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*