Emlak ve Yapı Fuarı Denizli’de Açılıyor!

Emlak ve yapı
Emlak ve yapı

2018 yılında Denizli’de düzenlenen ve içeriği ile aynı yıl ülkemizde ki en büyük fuar olma özelliğine sahip Denizli 2. Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı (DEYEF) 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesine ait EGS Park Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açacak.

Denizli 2.Emlak ve Yapı Fuarı Açılıyor

Emlak ve gayrimenkul firmalarının yanı sıra iç ve dış dekorasyon ürünleri, banyo ve mutfak ürünleri, yapı ve inşaat malzemeleri, bina otomasyonu ve aydınlatma ürünleri, prefabrik yapılar gibi geniş bir ürün grubunun sergileneceği fuar 4 gün açık kalacak. ‘Düşlediğiniz Ev, Eviniz İçin Düşlediğiniz Her şey’ sloganı ile düzenlenecek fuarda her bütçeye uygun yazlık ve kışlık yaşam alanları yeni sahiplerine kavuşacak.

Denizli 2. Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı (DEYEF) ile ilgili bilgi veren İzgi Fuarcılık Yurt İçi ve Yurt Dışı Fuarlar Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu, “İlk olarak 2018 yılında düzenlemiş olduğumuz ve Denizli sınırları dışına taşarak büyük bir başarıya imza atan, ayrıca birçok yeni fuar projesine ilham kaynağı olan DEYEF, 2018 yılında ülkemizdeki en başarılı fuarları arasında yer almıştır. Ayrıca sektör firmalarından gelen yoğun taleplerle her yıl düzenlenmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda da tüm yasal işlemler yapılmış, fuarın resmi başvuruları gerçekleşerek stant satış çalışmalarına başlamıştır.

Temmuz ayı itibarıyla döviz kurlarında ve faizlerde yaşanan artışla birlikte emlak ve gayrimenkul sektöründe yaşanan olumsuzluklar birçok sözleşme imzalayan firmayı etkilemiş, 14-17 Mart 2019 tarihinde düzenleneceği açıklanan fuarın tarihlerinin değiştirilmesi yönünde taleplerin oluşmasına neden olmuştur. Uzun bir süre fuarı açıklandığı 14-17 Mart tarihleri arasında düzenlemek için ısrarcı olmamıza rağmen birçok katılımcı firmanın ekonomik acıdan zor bir sürece girmesi, Eylül ayına ertelenmesi yönünde ki taleplerin de giderek artmasına sebebiyet vermiştir. İzgi Fuarcılık Ltd. Şti. olarak Denizli’deki dernek ve birçok STK’nın da görüşlerini alarak fuarın 26-29 Eylül 2019 tarihine ertelenmesinin katılımcılar ve yatırımcılar acısından daha doğru olacağı fikrini doğurmuştur. Yasal başvurular yapılmış ve DEYEF- Denizli 2. Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı 26-29 Eylül 2019 tarihine ertelenmiştir’’ dedi.

Denizli güçlü ekonomiye sahip Mustafa Hızarcıoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; ‘’ Denizli ülkemizin en önemli yatırım merkezlerinden birisidir. 14-17 Şubat 2019 tarihinde EGE TMF Fuarımızı bu güzide kentimizde büyük bir başarıyla düzenledik. Katılımcı firmaların memnuniyet oranı %90’ları yakalarken, Denizlili sanayicilerin büyük ilgi gösterdiği fuarda milyonlarca liralık işbirlikleri gerçekleşmiştir. Ekonomik kriz söylemlerine rağmen yerli katılımcıların ağırlıkta olduğu fuar yapılan iş birlikleriyle de kriz söylemlerine meydan okumuş, ülkemizin ve Denizli’nin yatırımların merkezi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Türkiye büyük bir devlettir ve Denizli’de öyle küçümsenemeyecek kadar büyük bir ekonomiye sahiptir. Bugün birçok banka konut kredi faizlerini düşürmüş, yavaş yavaş Temmuz ayı öncesinde ki rakamlara yaklaşmaya başlamıştır. Yine kentte ki birçok işletme ciro büyüklüğü açısından 2018 yılında artış kaydetmiştir. Kriz söylemlerinin bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak dillendirildiği ve bundan da birçok işletmenin olumsuz etkilendiği görüşüne sahibim. Söylentileri bir tarafa bırakarak önümüze bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Kentte bilgi kirliliği hakim ve birçok firma hakkında yanlış bilgiler dolaşmaktadır. DEYEF Fuarı bu işletmelerimiz için büyük bir fırsattır. Yine konut almak için fırsat bekleyen yatırımcıların olduğu da bir gerçektir. Her zaman bu tip dönemler birçok işletme için yeniden diriliş, yeniden doğuş olmuştur’’ dedi. DEYEF Fuarı yerel seçimlerin sonrasına alınmıştır. Türkiye gibi dört mevsimin yaşandığı ülkelerde 2 dönem dekorasyon ve konut alımı için uygundur. İlk olarak Mart-Nisan dönemi, 2. Si ise Eylül ve Ekim aylarıdır. Ayrıca ekonominin en canlı olduğu tarihlerdir. İhracat rakamlarının en çok yükseliş gösterdiği, kapasite kullanımının arttığı bir dönemdir. Kısaca işverenin de işçinin de moralinin tavan yaptığı dönem bu dönemlerdir” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*