Ertelemeli kredi nedir? Ertelemeli kredi şartları nelerdir?

Ertelemeli kredi
Ertelemeli kredi

Bankadan kredi alan kişilerin daha rahat bir şekilde taksit ödemesi yapma olanağı sağlayabilmek için ertelemeli ihtiyaç kredisi paketleri sunulmaktadır. Ertelemeli krediler, maddi problemleri sebebiyle kısa süre içerisinde ödeme planı içerisine giremeyecek durumdaki banka müşterileri tarafından tercih edilmektedir.

Ertelemeli kredi nedir?

Ertelemeli krediler, bankadan krediler için ödemeler, finansman alındıktan 3-6 sonrasında başlamaktadır. Krediden yararlanmak isteyen kişilerden ek bir belge talep edilmez. Ertelemeli kredi çekildiği sırada bankaya başvurulan kredi türüne bağlı olarak gereken belgelerin teslim etmeleri gerekir.

Ertelemeli kredi çeşitleri nelerdir?

Erteleme fırsatıyla bireyse, ihtiyaç, taşıt ve konut kredileri 3 ay veya 6 ay ertelemeli olarak finanse edilmektedir. 3 ay ertelemeli kredilerde banka müşterileri çekilen kredi ödemelerine 3 ay sonra başlamaktadır. Müşterinin talebine bağlı olarak kredi taksitinin ilk taksit ödemesi 3 ay ertelenir. Böylelikle kredi çekildikten sonra müşteri ilk aylarda herhangi bir ödeme yapmaz. Kredi notu iyi durumda olan banka müşterilerine düşük faiz avantajıyla da 3 ay ertelemeli kredi finanse edilmektedir.

6 ay ertelemeli kredi türünde banka müşterileri çekilen kredi ödemelerine 6 ay sonra başlamaktadır. Bu kredi türü özellikle; bayramlarda, yılbaşında ve yaz aylarının başında verilmektedir. Buna göre ilk taksit ödemesi 6 ay sonra başlatılır ve taksit ödemelerinin uzunca bir süre ertelenmesi sebebiyle faiz farkı doğacağından taksit ödemeleri normalde olduğundan biraz daha yüksek olur.

Ertelemeli kredi nasıl alınabilir?

Ertelemeli kredi alabilmek için banka şubesine başvuruda bulunan bir kişi talebini iletir ve başvuru öncesinde gerekli evraklarını hazırlar. Başvuru sahibinin kredi not durumu kötü ise müşteriden kredi notunu yükselterek daha sonra yeniden başvurması istenir.

Ertelemeli kredi almanın avantajları;

Kredi finanse edildikten bir sonraki ayda taksit ödemesi istenmez, Taksit ödemesi yapıncaya kadar maddi refaha ulaşmak için zaman kazanılır, Konut veya taşıt kredilerinde ortaya çıkan yüksek tutarlı masrafların daha rahat karşılanması sağlanır. Ertelemeli kredi almanın dezavantajları; Kredi erteleme süresine bağlı olarak faiz farkı uygulanır, Normal krediye oranla daha yüksek faiz ödenir, Ertelenen aylar vadeden düşürülür, Aylık ödeme taksiti daha yüksektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*