Güncel Kredi Faiz Oranları Listesi

Güncel Kredi Faiz Oranları
Güncel Kredi Faiz Oranları

Konut Kredisi faiz oranları özel bankalarda da gerilemeye devam ediyor. İlk olarak 3 büyük kamu bankası tarafından %1 ‘in altına indirilen konut kredisi faiz oranları, kamuya ait katılım bankalarında da % 0,99 seviyesine çekilmişti. Bu indirimlerin ardından özel bankalarda da karşılık bulan faiz indirimleri devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Beklentilerin altında gelen enflasyon rakamları piyasalarda olumlu havalar estirmeye başladı. Döviz düştü, Borsa İstanbul alımlarla adeta coştu.. Tüm bu olumlu gelişmeler bankaların kredi faiz oranlarına da kısa sürede yansıdı. Dün öğle saatlerinin ardından 2 özel banka daha kredi faiz indirimi yaparak, konut kredisi faiz oranlarını düşürdüğünü duyurdu.

Dolar 5 Gündür Aralıksız Düşüyor

Piyasalardan gelen olumlu haberlerin ardından bu ay içerisinde yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısı merakla bekleniyor. Merkez Bankası’nın bu ay yapacağı kritik toplantıda faiz indirimi yapacağına kesin gözü ile bakılırken bu indirim oranının kaç baz puan olacağı şimdiden merak konusu..

Enflasyon Rakamlarının Ardından Faizler Düştü

Dün gelen güzel haberlerin ardından bankalardan da faiz hamlesi gecikmedi. Özellikle konut kredilerinde beklenen faiz indirimleri hız kazandı. ICBC Bank bir açıklama yaparak konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1,41 seviyesinden yüzde 1,38 seviyesine indirdiğini duyurdu. Bu açıklamanın hemen ardından QNB Finansbank da bir açıklama yaparak kredi faiz oranlarında indirime gitti. QNB Finansbank da konut kredisi faiz oranını yüzde 1,46 seviyesinden yüzde 1,39 seviyesine çekti.

İşte Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları Listesi

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı % 0,99 (Anlaşmalı Konut Projeleri için oran yüzde 0,98)

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0,99 (Anlaşmalı Konut Projeleri için oran yüzde 0,79)

Vakıfbank Konut Kredisi Faiz Oranı % 0,99 (Anlaşmalı Konut Projeleri için oran yüzde 0,79)

TEB Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1,35

Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1,35

Kuveyt Türk Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1,29

Albaraka Türk Konut Finansmanı Yüzde 1,29

Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1,35

ING Bank Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 1,34

Ziraat Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 0,99

Vakıf Katılım Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Yüzde 0,99

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*