İstanbul ve Ankara’da hangi semtlerde kentsel dönüşüm yapılacak?

kentsel dönüşüm
kentsel dönüşüm

Acil Dönüşüm planında 1.5 milyon konut var

Kentsel dönüşüm projelerinin adresleri belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 6.7 milyon riskli konutu yenilemek için hazırlanan ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nı açıkladı. 5 yıllık eylem planına göre ülke genelinde acil dönüşmesi planlanan 1.5 milyon konut var.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan ve 65 bin konutu kapsayan kentsel dönüşüm projelerinin adresleri belli oldu. İstanbul’da Gaziosmanpaşa, Başakşehir, Esenler ve Üsküdar’da kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiyor.

Başkent Ankara’da 5 bin, Konya’da 2 bin 500 ve Adana’da 3 bin 900 konut kentsel dönüşüm projeleri kapsamında dönüşecek. Bu nedenle yılda 100 bini İstanbul’da olmak üzere 300 bin konutun ‘yerinde, gönüllü ve hızlı dönüşüm’ temel ilkeleri ışığında dönüşmesi planlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yıl içerisinde temeli atılan konutlarla birlikte, 25 bini İstanbul’da olmak üzere tüm Türkiye’de 65 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

 

GENELGE İLE BELİRLENDİ

Dönüşüm çalışmalarında öncelikli il ve ilçeler yerel yönetimlerle yapılan çalışma sonrasında belirlendi. Bakanlık 81 ile yolladığı genelgede ‘riskli bina raporunuzu bize iletin’ dedi. Gelen bilgiler ışığında dönüşüm çalışmaları şekillendi.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*