İstanbul’da Kaçak Yapılar İçin Yıkım Kararı Çıktı!

İstanbulda Kaçak Yapılar
İstanbulda Kaçak Yapılar

İmar Barışı bitti, yıkımlar başladı

İmar barışı son başvuru tarihinin sona ermesi ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılar için yıkım kararı almaya başladı. Bodrum ve kıyı şeridi ile başlayan kaçak yapı avı İstanbul’a sıçradı.

Kaçak projeler için tebligat süreci başladı.

İlk olarak Bodrum’da başlayan, ardından Fethiye ve Muğla ile kıyı sürecini kapsayan kaçak yapılarla mücadele süreci büyük şehirlerde devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili birimlere talimat vererek kaçak projelerin tespit edilmesi için çalışmaları başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettiş sayısını arttırdı, denetimleri Sıkılaştırdı.

İmar barışı başvurusu işlemlerinin sona ermesi ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri değerlendirmeye başladı. İlçe ilçe konut projeleri mercek altına alınırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müfettişleri ilk olarak konut projelerini incelemeye başladı. Konut projelerinin plana uygun olarak inşa edilip edilmediği denetlenmeye başlanırken Eylül ayı sonuna kadar denetimlerin tamamlanması hedefleniyor. Konu hakkında daha önce açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Kaçak yapılarla mücadelede kararlıyız. Ayder’de de kararlıydık, Uzunöl’de de Bodrum’da da. Herkesin vicdanını sızlatan ne varsa üzerine gideceğiz” diyerek kaçak yapılara göz açtırmayacaklarını söylemişti. Bodrum’da 98 Yapı Kayıt Belgesi İptal Edilmişti Bakanlık bir yandan yeni projeleri incelemeye devam ederken bir yandan da yapılan yapı kayıt belgesi başvurusu işlemlerini denetliyor.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*