İzmir Kayak Merkezine kavuşuyor

izmir
izmir

İzmirliler kayak merkezine kavuşuyor

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ Kayak Merkezi’nde incelemede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada, çığ tehlikesi yüzünden önceki yıl kapatılan Bozdağ Kayak Merkezi’nin gelecek kış sezonunda faaliyete geçeceğini söyledi

Kayak merkeziyle ilgili yetkililerden bilgi aldığını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Çığ tehlikesi yüzünden önceki yıl kapatılan Bozdağ Kayak Merkezi gelecek kış sezonunda faaliyete geçecek. Arkadaşlarımız tesiste teknik incelemede bulundu. Bölgeye çığ önleme perdeleri yapmamız gerekiyor. Buna ilişkin talimatları verdim. İhale süreci başladı. Tesisi işleten firmanın da yatırım yapmaya istekli olduğunu aktaran Bekir Pakdemirli, bölgenin yeniden kış turizmine kazandırılması gerektiğine belirtti.

Gençlere Dağcılık Kulübü

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şöyle devam etti: “Bu bölgelerimiz sadece denizi ile değil karla da anılabilir. Bunların hepsini tekrar çalışır vaziyete getirmek ve bölge halkının hizmetine sunmak önemli. Orman Genel Müdürlüğümüz de burası faaliyete geçtikten sonra dağcılık kulübü kuracak. Gençlerimizin kayak yapmasına yönelik faaliyetlere başlayacağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyarak spora yönlendirmiş olacağız. Tesisin turizme ve ekonomiye ciddi katkısı olacağına inandığını belirten Bekir Pakdemirli, projenin toplam maliyetinin 15 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*