Kira Artış Oranı Eylül Ayında Nasıl oldu?

Kira Artış Oranı
Kira Artış Oranı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın ilk haftası içinde açıklanan enflasyon rakamlarına göre belirlenen konut kiralarında artışında 1 ocak 2019 tarihinden itibaren son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ortalaması esas alınıyor. Eylül ayında yenilenme zamanı gelen konut kira kontratlarında yapılabilecek maksimum kira zammı oranı belli oldu.

TÜİK’ten yapılan açıklamaya göre son 12 aylık dönemde TÜFE ortalamasının yüzde 19.75 olarak hesaplanmasıyla birlikte yasal olarak yenilenecek kira kontratlarında 2019’un ağustos ayı itibarıyla maksimum yapılabilecek kira zammı oranı da yüzde 19.75 olacak.

Konut kirası 1.000 lira olan bir dairede eylül ayında yenilenecek kira döneminde maksimum kira bedeli 1.197,50 TL olabilecek. Ev sahipleri ile kiracıların anlaşmaları durumunda konut kira zammı bu oranın altında da yapılabiliyor.

Aylar bazında en yüksek zam oranı %20.35 ile şubat ayında, en düşük zam oranı ise 518.71 ile haziran ayında gerçekleşti. Kira zamları bir önceki ayın son 12 aylık TÜFE rakamlarına göre yapılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*