Kira ve Yakacak Yardımı Almak İçin Başvuru Şartları

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığ
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığ

Emekli ve dar gelirliler için kira yardımı ilçe, il ve büyük şehirlere göre farklılıklar göstermektedir. Kira ve yakacak yardımı için de bazı kriterler bulunmaktadır. Aile içerisinde birey başına düşen gelir miktarı önemlidir. Kömür yardımına fakirlik kağıdı alarak başvurabilirsiniz.

Kira Yardımı yapan kurum ve kuruluşlar; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Bağlı Müdürlükler, Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Büyükşehirlerde kiracılara 960 TL’ye varan kira yardımları yapılmaktadır.), Sivil Toplum Kuruluşları, Özel Vakıflar ve Dernekler, Gönüllü Kuruluşlar yada şahıslar tarafından kira yardımı yapılmaktadır.

Kira yardımı tutarları bazı illerde 595 TL, bazı illerde ise 960 TL olmaktadır. Kentsel Dönüşüm uygulamaları dolayısıyla kira yardımları yapılabilmektedir.

595 TL kira yardımı yapılan iller;

Tunceli Nevşehir, Bayburt, Hakkari, Karaman, Gümüşhane, Kırıkkale, Erzincan, Bartın, Çankırı, Ardahan, Bolu, Bilecik, Iğdır, Bingöl, Yalova, Karabük, Kilis, Artvin gibi illerde yapılır.

660 TL kira yardımı yapan iller;

Malatya, Kayseri, Manisa, Hatay, Kahramanmaraş, Kocaeli, Gaziantep, Muğla, Aydın, Şanlıurfa, Eskişehir, Balıkesir, Van, Trabzon, Erzurum, Samsun, Denizli ve Sakarya illeri.

675 TL kira yardımı yapan iller;

Düzce, Amasya, Rize, Bitlis, Edirne, Osmaniye, Şırnak, Kırıkkale, Aksaray, Giresun, Isparta, Yozgat, Niğde, Kastamonu, Siirt, Muş, Uşak, Kars 755 TL kira yardımı; Ordu, Kitahya, Çanakkale, Sivas, Adıyaman, Afyon, Batman, Ağrı, Çorum, Zonguldak, Elazığ, Tokat

810 TL kira yardımı yapan iller;

Adana, Antalya, Bursa, Konya Kira Yardımı için başvuruların belediyelere yapılması gerekmektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan fakirlere kira yardımı için gerekli şartları taşıyanlara kira parası verilmektedir.

Başvurular Kaymakamlık ve Valilikler bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılmaktadır. Başvuru için;

  • T.C. Kimlik Fotokopisi, İkametgah Belgesi,
  • Gelir Belgesi,
  • Muhtarlıktan alınacak fakirlik kağıdı gerekmektedir.

Kira Yardımı İçin Gerekli Şartlar

  • Başvuran şahsın üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığı bulunmaması
  • Kira talebinde bulunan şahsın sigortalı olarak herhangi bir işte çalışmıyor olması
  • SGK kapsamında verilen emekli maaşı, dul yada yetim aylıklarından yararlanmıyor olması
  • Başvuru sahibinin düzenli gelire sahip olmaması
  • Yapılacak olan gelir testinde yoksulluk sınırı altında olması gerekmektedir.
  • İşsizlik Maaşının alınıyor olması da başvuru sonucunu olumsuz sonuçlanmasına sebep olacak nedenler arasında gösterilecektir.

Kira Sorgulama İşlemleri e-Devlet aracılığı ile yapılabilmektedir. Başvuru için şahsen bir dilekçe yardımı başvurmanız esastır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlara yapılan başvuruların kabul edilip edilmediğinin sorgulanması https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden yapılmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*