Konut kredisi yapılandırma hangi durumlarda karlı olur?

Konut kredisi
Konut kredisi

Konut kredisini yapılandırmak için doğru zaman mı?

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin ardından eski kredi sahipleri konut kredilerini yapılandırmaya başladı. Geçen hafta Merkez Bankası’nın faiz oranlarındaki ikinci indirimi yapmasının ardından bankalarda konut kredilerini yapılandırmaya ve konut kredilerinde transferler yapmaya başladığını duyurdu.

2018 yılında yükselen kurlar ve ekonomik dengenin bozulması ile birlikte bankalardaki faiz oranları 3’e kadar yükselmişti. Sonrasında yaşanılan gelişmeler ile birlikte düşmeye başlayan faiz oranlarının ardından daha önce kredi kullanan tüketiciler kredilerini yapılandırarak indirimden yararlanmak istiyor.

Konut Kredisi Yapılandırma Hangi Durumlarda Karlı?

Konut Kredisi Yapılandırması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler ise erken ödeme cezası ve dosya masrafları tutarı oluyor. Bankanın talep ettiği masraflara dikkat etmek gerekirken, kalan vade ve toplam faizin de ne olacağını tüketicilerin kontrol etmesi gerekiyor. Yapılandırma yapılırken 36 ay vade üstü konut kredilerine banka tarafından %2’lik, 36 ay vadeden az kalan kredilerin yapılandırmasında ise %1’lik masraf ve ödeme cezaları ortaya çıkıyor.

Yapılandırma yapılırken vade azaltılabiliyor.

Bu şekilde faiz oranı düşerken ödenen taksit tutarı artmış oluyor. Vade uzatılmak istendiğinde ise ödenecek taksit tutarı azalırken uygulanan faiz artmış oluyor. Kişinin aylık gelirine göre bu konuda adım atmasında fayda olabilir. En Uygun Konut Kredisi Hesaplama 100.000 TL’lik bir konut kredisi için 10 yıllık vadede verilen en uygun kredinin aylık ödemesi 1428 TL’ye denk geliyor. Masraflar dışında ödenmesi gereken toplam tutar ise 171.300 TL olmuş oluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*