Konya Metrosu’nu Bakanlık Üstlenecek!

Konya Metrosu
Konya Metrosu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyaretini ve Konya’ya verdiği önemi belirtti. Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Mevlana Meydanı toplu açılış töreninde Konyalıların gösterdiği yoğun ilgi için Konyalılara teşekkür etti.

Konya Metrosu 1 milyat Euro;

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Metrosu’nun inşaat projesinin 1 Milyar Euro’ya mal olacağını açıkladı. Projenin ilk protokolünde yatırımın Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenileceğine, metro araçlarının 1 milyar TL’lik maliyetinin ise Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağına karar verildiğini ifade eden Başkan Altay, daha sonraki süreçte yapılan çalışmayla, metro araçlarının 1 milyar TL’lik maliyetinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya ziyareti öncesi verdiği direktifler doğrultusunda bakanlık tarafından karşılanması kararı alındığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Birinci etap; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi’nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı proje. İkinci etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınması. Konya Metrosu’nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak. 1 milyar avronun üzerinde bir yatırım gerçekleştirilecek. Özellikle sıkı ekonomik politikaların uygulandığı böyle bir dönemde büyük bir yatırımın tarihi ile müjdelenmesi Konya’nın ne kadar önemli olduğunun ve Cumhurbaşkanımızın şehrimize ne kadar değer verdiğinin göstergesidir. Şehrin gelişmişliği ve standardının yükseldiğini gösteren verilerden birinin de kentteki metro ve raylı sistem hattı olduğuna işaret eden Altay, Konya Metrosu ile ilgili kentin önemli bir kazanım elde ettiğini vurguladı” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, metro projesinin Konya Büyükşehir Belediyesi bütçesine herhangi bir ek yük getirmeyeceğini söyleyerek projenin bu şekilde onaylanmasında emeği olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ve Konyalı bürokratlara teşekkür etti.

TOKİ ihale sürecine başlayacak;

Eski ve Karatay Sanayi bölgesiyle ilgili önemli bilgilere de yer veren Başkan Altay, Eski ve Karatay Sanayi bölgesinin taşınacağını ve o bölge de dönüşümün sağlanacağını söyledi. Sanayilerin taşınması ile ilgili çalışmalar sürüyor. İlgi bir hayli fazla. Hak sahiplerinin tespiti bitti. TOKİ ihale sürecine başlayacak” dedi.

MİLLET BAHÇESİ yıl sonuna yetişecek;

Mevlana çarşısının da yıkılacağını ve o bölgede yeni bir yapılanma olacağını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yine stadyum millet bahçesi ihalesi yıl sonuna kadar yetişecek ve orayı TOKİ ihale edecek. Ayrıca muhacir pazarı da yeni yerine taşınacak ve yeni gar alt geçidi de en kısa sürede tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Bakan Turan Banliyo hattı için Konya ya gelecek;

Banliyö hattı ile ilgili olarak da önemli bir bilgiyi paylaşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’da banliyö ile ilgili bir çalışma yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ay içinde Konya’ya gelecek. Ayrıntıları o zaman duyuracağız” dedi.

İslam oyunları Katkı verecek;

5.İslam Oyunlarının 2021’de Konya’da yapılacak olmasının da Konya adına önemli faydaları olacağını ifade eden Altay, “Bu proje de Konya’nın marka değerine katkı verecektir. Cumhurbaşkanımıza talimatları ve destekleri için şükranlarımı sunarım” dedi.

Toplu ulaşımda zarar ediyoruz;

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Altay, özellikle su ve ulaşım tarifesinde indirim konusu ile ilgili gelen soruya şöyle yanıt verdi: “İndirim vadedenlerin seçimden sonra nasıl zam yaptıklarına hep birlikte şahit olduk. Ulaşım ve su konusunda popülist bir tavır sergileyerek iş yapmak, sonrası açısından sıkıntılı. En az ücret ile hizmet veren bir şehiriz. Ulaşımda maaliyetimiz kişi başı 2,84 lira. Gelirimiz ise 1,66.En az 1 lira 20 kuruş kişi başından zarar ediyoruz. Zam yapmamak için çaba sarfediyoruz. Ama yakında bir fiyat güncellemesi gerekecek. Konya ulaşım hizmetini en az ücretle veriyor. Abonman sadece Konya’da sınırsız. Konya dışında 30 Büyükşehir belediye su ve ulaşıma zam yaptı. Bir çalışma yürütüyoruz. Yeni bir düzenleme yapılma ihtiyacı doğabilir. Zam yapmamak için çaba harcıyoruz. Taşıyabildiğimiz kadar taşıyacağız”dedi.

70 bine yakın çocuğun yaz spor okullarında eğitim aldığını ifade eden Altay: “Bilgehaneler ve bilim merkezinden çok sayıda çocuğumuz istifade etti. Şehrin ortak akılla yönetilmesine özen gösterdik. Hepimizin Konya meselelerinde bir arada hareket etmemiz gerekir. Sosyal medya hesaplarından asılsız yorumlara itibar edilmez ve şehir yönetilemez” dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*