Kredi Yapılandırma Mağdurları İçin KDK Umudu!

Kredi yapılandırma
Kredi yapılandırma

Kamu bankaları tarafından başlatılan kredi kampanyası ile bir anda düşen faiz oranları yüksek faizle kredi çeken kişilerin mağdur olmasına neden oldu. Kredi faiz oranları yüksek olmasına rağmen bankaların yapılandırma yapmasına güvenerek kredi çeken kişiler düşen faiz oranları sonrası büyük mutluluk yaşadı.

Kredi Yapılandırma Mağdurlarının Yasal Hakları Neler?

Yapılandırma yapmak isteyen kişiler için bankalar ne yazık ki tüm önlemlerini almış durumda. Örnek vermek gerekirse Halkbank konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 seviyesi oranının altında “yeni kredi talepleri için geçerlidir” ibaresi yer alıyor. Bu ibare ile aslında bankalar konut kredisi faiz indirimi yapmış değil, konut kredisi kampanyası başlatmış oluyor. Bu da konut kredisi yapılandırma mağdurları için yasal sürecin önüne bir set çekmiş durumda.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ya da halk arasında bilinen ismi ile ombudsman anayasal bir kurumdur. İlgili kanunda yer alan metne göre KDK “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmak” amacı ile kurulmuştur.

“Mahkemeye Değil Bize Başvurun”

Kamu Denetçiliği Kurumu devlet millet kaynaşması için kurulmuştur. KDK başvuruları çok kolay alıyor. Mahkemelerdeki gibi detaylara gömülmüyorsunuz çünkü yasaları öyle. Başvuruculardan dava dilekçesi gibi harç parası, pul parası gibi şeyler almıyorlar. Yapılan başvurularla ilgili hemen ilgili muhatap kurumu arayarak dostane çözümü arıyor. Bir diğer özelliği ise başvurudan sonra en geç 6 ay içerisinde çözüm arıyorlar. Vatandaşın adaletle ilgili beklentisi ucuz, hızlı ve kolay olmasıdır. Aşağı yukarı bunu temin eden bir kurum.

Kredi yapılandırma mağdurları için yeni bir başvuru yeri olarak KDK tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Çünkü sitemize yazılan çok sayıda soruda hep “nereye başvuruda bulunabiliriz” soruları ile muhatap oluyoruz. Gerek başvuruların tamamen ücretsiz olması gerekse de en geç 6 ay içerisinde çözüme ulaştırılması nedeni ile yüksek faizle kredi çekerek mağdur olan kişilere bizde KDK başvurusu yapmalarını tavsiye ediyoruz.

KDK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankası mağdurları kuruma başvuruda bulunabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*