TEKNOFEST’de son gün izdihamı yaşandı!

teknofest
teknofest

Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), son gününde misafirlerini ağırlamaya devam etti. TEKNOFEST son gününde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu. Alanda birçok etkinlikler yapıldı.

İstanbul’da son gün heyecanı! Uzun kuyruklar oluştu

T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen, AA’nın Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye’nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul, son gününde de çeşitli etkinliklere sahne oldu. Solo Türk, Türk Yıldızları, Hürkuş, İçişleri Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri paraşüt atlayışı, Atak helikopteri, TEİ İHA ve Rus yangın söndürme uçağı Be-200 ES ile Red Bull gösteri uçuşlarıyla TEKNOFEST’e renk kattı. Festivalin son gününde de, çocuklar ve gençler hem eğiten hem de eğlendiren atölye çalışmalarına katılma fırsatı elde etti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle dün Atatürk Havalimanında başlayan festivaldeki askeri ve sivil katılımcı firmaların stantları, son günde de birçok etkinliğe sahne oldu. TEKNOFEST’e son gününde 1 milyondan fazla ziyaretçi geldi.

AA’nın Global İletişim Ortağı olduğu festivale katılmak isteyen 7’den 70’e çok sayıda kişi, sabah saatlerinden itibaren giriş bankoları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Festival alanına kurulan ana sahnede, gün boyunca performanslar ve yarışmalar gerçekleştirildi.

Festival kapsamında, “Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz”, “Havelsan Siber Güvenlik Eğitimi”, “Kriptoloji Eğitimi”, “Şifreleme Oyunu” konulu seminerler düzenlendi.

UÇUŞ GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ

Solo Türk, Türk Yıldızları, Hürkuş, İçişleri Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri paraşüt atlayışı, Atak helikopteri, TEİ İHA ve Rus yangın söndürme uçağı Be-200 ES ile Red Bull gösteri uçuşlarıyla TEKNOFEST’e renk kattı. TEKNOFEST sergi alanında, Türkiye’nin milli ve yerli imkanlarla ürettiği hava ve kara araçlarının yanı sıra yurt dışından gelen uçaklar da katılımcılar tarafından ziyaret edildi.

Ziyaretçiler ayrıca, alanda Türk Hava Kuvvetlerinin A400 M uçağı, C160 askeri nakil uçağı, Türk Kara Kuvvetlerinin CH-47 ve Sikorsky helikopterleriyle F4 2020 savaş uçağı, KT1 ve T38 eğitim uçaklarının yanı sıra Sahil Güvenlik CN-235 MSA uçağı ile jandarma ve polis helikopterlerini de yakından inceleme imkanı buldu.

Sergilenen araçlar içerisinde Milli Muharip Uçağı, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı, milli uçan araba Cezeri, mayına karşı korunaklı araç Kirpi, bomba imha robotları Ertuğrul ve Kaplan, çok motorlu insansız hava aracı Serçe, Altay tankı, özel operasyon aracı, su altı arama kurtarma timi aracı, taktik tekerlekli araç ve yerli tasarım sürücüsüz elektrikli araç da yer aldı.

HEM EĞİTEN HEM EĞLENDİREN ATÖLYELER

Festivalin son gününde, çocuklar ve gençler hem eğiten hem de eğlendiren atölye çalışmalarına da katılma fırsatı elde etti. T3 Vakfı stant alanında “Uzay Taşları Atölyesi”, “Robotumu Kodluyorum Atölyesi”, “Roketimi Tasarlıyorum Atölyesi”, “Eğlenceli Robotik A”, “Havacılık ve Uzay Atölyesi”, “Nanoteknoloji Atölyesi”, “Enerji Teknolojileri Atölyesi” ile “Elektronik Programlama”, “Robotik Kodlama”, “Mobil Uygulama ve Programlama” etkinlikleri gerçekleştirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*