TOKİ Diyarbakır’da konut yapacak mı?

TOKİ Diyarbakır
TOKİ Diyarbakır

TOKİ Diyarbakır konutları nerede? Uygun fiyat ve bir o kadar ödeme koşuluyla ev sahibi olunan TOKİ konutları için başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar TOKİ’nin nerelerde konut yaptığını merak ediyor. Merak edilen TOKİ konutları arasında Diyarbakır da var. Peki TOKİ Diyarbakır’da konut yapacak mı?

TOKİ’den yapılan açıklamada, “Ülkemizin konut ihtiyacından ötürü, dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için sosyal konut üretimi yapmakta ve bu yönde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” denildi. TOKİ konutlarının nerede olduğunu öğrenmek için kurumun internet sitesi üzerinden “Satış ve Duyurular” kısmından öğrenilebilmekter.

Dar gelirli vatandaşlar için 29 şehirde, toplam 3 bin 166 konut açık satışta. Bu konutlar için son başvuru tarihi 28 Haziran. Sadece Gaziantep projelerine 31 Temmuz’a kadar başvuru alınacak. Evlerin taksitleri ise dar gelir grubundaki vatandaşların kira öder gibi oturabilmeleri için 417 liradan başlıyor, konutların fiyatı ise 64 bin 769 liraya kadar düşüyor. Ödeme seçenekleri ise 15 yıla hatta 20 yıla kadar uzanıyor. Satıştaki konutlar için peşinat oranları, projeye göre yüzde 10, 12, 15, 20, ve 25 olarak değişiklik gösteriyor. Ödenen peşinata göre vade süresi de uzayabiliyor. Daha düşük peşinat ödeyenin vadesi daha düşük oluyor. Vade süreleri de 96, 108 120, 180, 216 ve 240 ay oluyor. Bu oranlar proje ve ile göre farklılık gösterebiliyor. Alt gelir grubuna yönelik konutlarda taksit ödemeleri konut teslimi itibarıyla başlıyor. Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*