TOKİ İndirim Kampanyası 23 Eylül’de Başlıyor

TOKİ
TOKİ

TOKİ İndirim kampanyası başlattı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik indirim kampanyasını 23 Eylül’de başlatıyor. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, vatandaşların beklentileri üzerine 2019 yılı için indirim kampanyasının ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini dile getirdi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlanabilecek. Vatandaşlarımız borcun %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %22 indirim kampanyasından faydalanabilecek”dedi.

Türkiye’nin 12 aylık cari fazlası,

Temmuz’da 4 milyar 445 milyon dolarla Ocak 2002’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Geçen yılın Mayıs ayında 57.9 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen yıllık cari işlemler açığı, o tarihten bu yana her ay kademeli düşüşünü sürdürerek 2018 sonunda 27 milyar dolara indi. 2019’da da cari açıktaki gerileme hızla devam etti ve Haziran’da 1.1 milyar dolar cari fazla verildi. Türkiye’nin 12 aylık cari işlemler hesabı, Temmuz’da 4 milyar 445 milyon dolarla Ocak 2002’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

 Noterde 265 BİN 644 işlem

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği’nin çalışmasıyla 6 Nisan’da faaliyete geçirilen nöbetçi noterlik uygulamasıyla bugüne kadar 265 bin 644 işlem gerçekleştirildi. Bu işlemlerle 15 milyar liralık işlem hacmi oluştu. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, söz konusu işlem hacminin 12.5 milyar liralık kısmının ikinci el araç satışı, 2.5 milyar liralık kısmının da ilk tescil işlemleri sonucu oluştuğu, devlet adına 36 milyon lira vergi alındığı belirtildi.

Merkez Bankası’nın yüzde 3.25’lik faiz indirimin ardından bankalar harekete geçti.

Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadeye kadar %1.17’ye indirdi. Ziraat Bankası da kredi faiz oranlarını 16 Eylül’den geçerli olmak üzere aşağı çekti. Banka, kurumsal kredi faiz oranlarını yıllık %13-15.5 aralığına düşürdü. İhtiyaç kredisi faiz oranlarını maaş müşterileri için aylık %1.25’e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık %1.35’e çeken Ziraat, ayrıca konutta 500 bin lira ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık %1.19 olarak belirledi. 500 bin liranın altındaki konut kredilerindeki aylık  %0.99’luk oran ise değiştirilmedi. Faiz indirimlerinin devam etmesi bekleniyor. Düşen faiz oranlarının konut sektörünü hareketlendirirken, reel sektörün de elini rahatlatarak büyümeye doping etkisi yapması bekleniyor.

Orman Genel Müdürlüğüne 5 bin personel alımı

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) yapacağı yaklaşık 5 bin personel alımı için başvuru süreci başladı. OGM’ye alınacak personelden 1.146’sı mülakat ve uygulama sınavı yapılmadan, KPSS puan sıralaması esas alınarak, adayların mezuniyet durumlarına göre tercih ettiği pozisyon için en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirilecek. Diğer yandan, 1.150 sözleşmeli orman mühendisi, 2.700 sözleşmeli orman muhafaza memuru olmak üzere toplam 3.850 personelin alımı da KPSS puanı ve uygulamalı sınav usulüyle yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*