Vakıfbank Faizlerde bir indirim daha yaptı

VakıfBank
VakıfBank

Vakıfbank Maaş müşterilerine müjde

VakıfBanktan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde hem konut hem de ihtiyaç kredilerinde art arda indirimler yapan banka, bir kez daha indirime gitti.

Maaş müşterileri için ihtiyaç kredisi faizi 60 ay vadeye kadar 1,45’ten 51,25’e düşüren VakıfBank, diğer müşteriler için ise 60 ay vadeli kredi faiz oranını %1,55’ten %1,35’e indirdi.

Konut kredilerinde ise 500 bin TL’ye kadar olan kredilerde aylık yüzde 0,99 faiz oranını koruyan banka, 500 bin TL üzerindeki konut kredilerinde faiz oranını aylık %1,15’e çekti.

Vakıfbank’tan yapılan Açıklamaya göre, 16 Eylül’den itibaren geçerli olacak bireysel faiz indirim kampanyası kapsamında kredi tahsis ücreti %0,5 olurken, bu ücret üzerinden %5 de Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) alınacak.

Konut kredilerinde ise BSMV muafiyeti olacak.

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şunları söyledi.

“Merkez Bankası’nın aldığı kararla politika faiz oranlarında 325 baz puan indirime gitmesi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Biz de VakıfBank olarak ekonomik verilerde yaşanan iyileşmeleri de göz önüne bulundurarak kısa sürede üçüncü kez kredi faizlerinde indirime gittik. Yakın zamanda önce konut kredisi ve bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarında önemli indirimler yapmıştık. Yine geçtiğimiz hafta bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranlarımızı düşürmüştük. Bu olumlu hava, milli ekonomimize de hızlı ve etkin bir şekilde yansıyacaktır. VakıfBank olarak Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Vakıfbank Bireysel kredilerin yanında ticari kredilerde de indirime gittiklerini aktaran Üstünsalih, “Piyasalarda yaşanan olumlu gelişmelerle birlikte, Türkiye ekonomisine can veren iş dünyasının da bizlerden bir adım bekliyor. Bu sebeple ticari kredilerimizde de faiz indirimi yaptık. Ticari kredilerimizde firma reytingi, verimliliği ve vadeye bağlı şekilde faiz oranlarımızda kademeli olarak indirime gittik. Bu adımların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*