Yabancıya konut satışında Çinliler yer alıyor

Yabancıya konut
Yabancıya konut

Çinlilerden vatandaşlık başvurusu başladı

2019’un ilk yedi ayında Türkiye’den en çok konut alımı gerçekleştiren ülkeler arasında 23. sırada bulunan Çin, yabancıya konut satışında büyük potansiyele sahip. Türkiye’den konut alan Çinlilerin vatandaşlık için başvurularının da dikkat çekici boyutlarda olduğu belirtiliyor. Türkiye’den konut alımlarını ciddi oranda artıran Çinliler arasında vatandaşlık için başvurularda da belirgin artışlar dikkat çekiyor.

Başta Portekiz, Yunanistan olmak üzere Avrupa ülkelerinden konut alımına yönelen Çinliler, Türkiye’de vatandaşlık hakkı kazanımındaki kolaylıklar ve alım şartlarında alt limitin 250 bin dolara indirilmesiyle birlikte tekrar ilgilerini Türkiye’ye çevirmeye başladılar. Çinli bir yatırım şirketinin İstanbul’dan bitmiş haldeki bir projeden tek kalemde 95 milyon lira ödeyerek 90 konutluk bir blok satın alması ve aynı yatırım şirketinin 2020 yılı sonuna kadar Türkiye’den 500 milyon liralık konut alımını gerçekleştireceğini açıklamasından sonra gözler yeniden Çin pazarına çevrildi. Türkiye’nin coğrafi konum olarak Avrupa Birliği ülkelerine yakın olması, en uygun şartlarda vatandaşlık veren bir ülke haline gelmesi, inşaatta gelinen yüksek seviye ve kaliteli projeler, konut fiyatlarının Avrupa ülkelerine göre daha uygun olması Çinlilerin ilgisini artıran en önemli sebepler arasında bulunuyor.

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım da son birkaç aydır Çinlilerin Türk gayrimenkulleriyle ilgilenmeye başladığını belirterek “Biz de Çinli ajanslarla görüşmeye başladık. Yakında projelerimize tur düzenlemeye başlayacaklar” dedi.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*