Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Şartları ve Faiz oranları

ziraat bankası
ziraat bankası

Yapılandırma durumu kredi çekilen Bankaya göre değişiyor

Ziraat Bankası ekonomik dengesizlikler sonucu artan faiz oranlarında indirime giderek konut kredisi faiz oranını 0,99 seviyesine indirdi. Bu faiz indirimi ile birlikte daha önce konut kredisi çekenler kendi kredilerinde yapılandırma olup olmayacağı konusunu araştırmaya başladı.

Firmaların anlaşmalı olduğu bankalardan kullanılan kredilerin faiz oranları 0,79 oranına kadar düşmektedir. 0,99 oran ile konut kredisi imkanı sunan devlet bankaları bu şekilde kredi kullanımının da artmasını bekliyor. Devlet bankalarının yanı sıra özel bankalar da faiz oranlarında indirime giderek kredi kullanımının artması bekleniyor.

Konut Kredisi Yapılandırma 2019 Konut kredisi kullananların en çok kullandığı yöntemlerden birisi olan konut kredisi yapılandırma durumu, Merkez Bankası’nın faiz oranlarında yaptığı indirim ile birlikte devlet bankalarından beklenen bir durum halini aldı. Yapılandırma durumu kredi çekilen bankaya göre değişiklik göstermektedir. Banka ile kredi çekilirken yapılan sözleşmede yapılandırma hakkı kullanılabilir ibaresi yer alıyor ise kredi çekenler borçlarını yapılandırabilir. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak isteyenler kredi kullandıkları banka ile görüşmeleri gerekir. Yapılandırma onaylanırsa aylık taksit tutarı ve genel borç tutarında indirim uygulanabilmektedir.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Şartları

2019 Ziraat Bankası tarafından belirlenen yapılandırma şartları önceki yıllara göre aynıdır. Bankanın belirlediği şartlardan öncelikli olan kredinin Ziraat Bankası’ndan kullanılmış olmasıdır. Aranan şartlardan bir tanesi kullanılan kredinin önceki taksitlerinin düzenli olarak ödeniyor olması durumudur. Kredisini düzenli ödeyenler yapılandırma sürecinde sıkıntı yaşamaz. Ayrıca kredi kullanan kişinin kredi notunun da yüksek olması aranan şartlardan bir tanesidir. Bu şartlar dışında kredi sözleşmesinde kredi yapılandırma hakkı bulunur ibaresi yer alıyorsa müşteriler yapılandırmadan yararlanabilir.

Yapılandırma uygulanabilen krediler 

Konut Kredisi, Enflasyona Endeksli Konut Kredisi, Yeşil Ev Konut Kredisi, Ortak Konut Kredisi, İnşaat Tamamlama Kredisi, Arsa Kredisi, Bireysel İş Yeri Kredisi, Ortak İş Yeri Kredisi 2019 Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma Faiz Oranları Ziraat Bankası 2019 yılında kullanılan konut kredileri için yapılandırma faiz oranı olarak 0,99 olarak belirlemiştir.

2019 yılı içerisinde kredi kullananlar şartları yerine getirmeleri halinde konut kredilerini yapılandırma hakkına sahiptir. Bu yapılandırma 0,99 oranı ile en fazla 500.000 TL’lik konut kredilerinde geçerli olmaktadır. Anlaşmalı konut şirketleri için yapılandırma faiz oranı 0,79 oranına kadar düşmektedir. Konu hakkında detaylı bilgileri edinmek isteyenler en yakın Ziraat Bankası şubelerine başvurmalıdır. Ziraat Bankası Konut Kredisi Yapılandırma İçin Gerekli Belgeler Ziraat Bankası tarafından belirlenen konut kredisi yapılandırması için gerekli belgeler geçen yıllardaki ile aynı belgelerdir. Yapılandırma için başvuran kişiler onay almaları halinde yeni kredi kullanan birisi gibi değerlendirilmektedir.

Bireysel olarak yapılan başvurularda istenilen belgeler

  • Başvuru formu,
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Gelir belgesi,
  • Meslek kuruluşuna ait üyelik belgesi,
  • Kullanılan konutun tapu fotokopisi,

Ziraat Bankası’nda konut kredilerini yapılandırmak isteyenlerin 500.000 TL’ye kadar olan kredileri yapılandırılmaktadır. 1 ile 180 ay arasında vade seçeneği sunan banka, bu seçenekler ile size uygun ödeme seçeneklerini ayarlamaktadır. 180 aya kadar varan vade olanağı sağlayan banka, bu uygulamadan yararlanabilir olması için gerekli şartların yerine getirilmesini istemektedir. Başvuruları onaylanan müşteriler kolayca şubelerden başvuru yapabilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*