29 Ekim’de İzmir’de ulaşım 1 kuruş olacak

29 Ekim’de İzmir’de ulaşım
29 Ekim’de İzmir’de ulaşım

BÜYÜKŞEHİR’İN ULAŞIM YETKİSİ

İzmir’de Otomobilsiz Kent Günü etkinlikleri kapsamında 22 Eylül Pazar günü, İzmir’de ulaşımı 1 kuruş yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da İzmir’de ulaşımın 1 kuruş olmasına karar verdi. 29 Ekim 2019 Salı günü, İzmir’deki toplu taşıma araçları (ESHOT, İZBAN, İZDENİZ vb.) 1 kuruş olacak.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 96’ncı yıldönümü İzmir’de coşkuyla kutlanacak. İzmir’in farklı noktalarında 29 Ekim Cumhuriyet etkinlikleri hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirliler için toplu taşıma sürprizi hazırladı. İzmir’in toplu taşıma araçları (İZBAN, İZDENİZ, ESHOT vb.) 29 Ekim’de 1 kuruş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında alınan kararda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzası var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, yasa gereğince, öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü ve kanunda ifade edilen kurum ve kuruluşların çalışanları dışında kalan kişilere indirimli ya da ücretsiz bir tarife uygulama yetkisine sahip olmadıkları, bu sebepten ücretlerin en düşük tutar olan 1 kuruşa indirildiği kaydedildi. Büyükşehir yetkilileri, 4736 sayılı yasanın birinci maddesine göre, ücretsiz ulaşım yetkisinin Cumhurbaşkanı’nda olduğu bilgisini paylaştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*