AKP Meclis üyesi, belediye arazisine bina yaptı!

akp meclis üyesi
akp meclis üyesi

Belediye bu yapılara neden müdahale etmiyor

Derince’de yer alan ve imar planlarında otopark olarak görülen bölgeye 2 adet bina inşa edilmişti. Binalardan birinin sahibi olan AKP’li eski meclis üyesi Cahit Özay, “O arazi bize 1999 depreminden sonra Vali Memduh Oğuz’un genelgesi doğrultusunda tahsis edildi” demişti.

AKP Derince Belediye Meclis Üyesi İsmail Küçük’e ait olduğu ortaya çıktı. Belediye bu yapılara neden müdahale etmiyor bilinmiyor. Derince Deniz Mahallesi’nde yer alan 1242 ada 13 parsel araziye bitişik alanda 2 adet bina inşa edildi. Ada parseli dahi olmayan, imar planlarında yer alan bu arazinin Derince Belediyesi’ne ait olduğu biliniyordu. Arazide yer alan 2 binadan birinin sahibi olan AKP’li eski meclis üyesi, Emlakçılar Odası eski başkanı Cahit Özay 1999 depreminden sonra dönemin valisi Memduh Oğuz’un bir genelge yayınlayarak işyerleri yıkılan isimlere belediyelerin yer tahsis etmesini istediğini, bu genelge doğrultusunda söz konusu arazinin dönemin belediye başkanı Halit Altuntaş tarafından kendisine tahsis edildiğini söylemişti.

Arazide yer alan diğer binanın da AKP’li bir isme ait olduğu öğrenildi. Derince Belediyesi’nin AKP’li mevcut meclis üyesi İsmail Küçük’e ait olan ikinci işyeri de belediye arazisinde yer alıyor. 1999 Marmara Depremi’nden sonra yapılan işyerlerinin bugüne kadar Derince Belediyesi’ne herhangi bir kira bedeli ödemediği iddia ediliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*