Devlet ne kadar kira yardımı ödüyor? Kira yardımı nasıl alınır?

Devlet ne kadar kira yardımı
Devlet ne kadar kira yardımı

Konut Seferberliği Kampanyası

Devlet, ekonomik durumu iyi olmayan ailelere düzenli olarak kira yardımı veriyor. Peki bu yardım ne kadardır, bu yardımı alabilmek için hangi şartlar sağlanmalıdır?

Ekonomik durumu iyi olmayan aileler, kira ödemelerini yapmakta zorlanıyor ve bu konuda devletten destek bekliyor. Devlette bu konuda vatandaşların beklentisini boşa çıkarmıyor. Bir süredir gündemde olan faiz indirimi kapsamında başlatılan “Konut Seferberliği” kampanyasıyla birlikte kira ödemeleri de gündeme geliyor. Bu kapsamda, Sosyal Hizmetler Müdürlükleri tarafından kiracılara kira desteği sağlanıyor. Bu yardımı almak isteyen ailelerin, asgari ücretle geçiniyor olması ve maddi durumlarının kötü olması gerekiyor. Öte yandan, ikamet ettiği konutta kentsel dönüşüm başlatılırsa da ailelere kira yardımı sağlanıyor.

Kira yardımı kimlere verilir?
Kira yardımı kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden çıkmak zorunda kalanlara ve dar gelirliği ailelere verilir. Kira yardımı almak isteyen ailelerin, bu iki özelliği taşımaları gerekir. Öte yandan yardım alacakların belirtilen şartları da sağlaması gerekiyor.

Kira alacak dar gelirli aileler nereye başvurmalıdır?
Kira yardımı almak isteyen dar gelirli aileler, Sosyal Dayanışma il/ilçe müdürlüklerine, Valilik ve Kaymakamlıkların ilgili birimlerine başvuru yapabilirler. Ailelerin kira yardımı almaları için bazı şartları sağlamaları gerekiyor.

Kira yardımı almak için şartlar nelerdir?

  • Ailede sigortalı çalışan kimsenin olmaması
  • Kira yardımı yapılacak aileye SGK tarafından herhangi bir yardımın yapılmıyor olması
  • Herhangi bir mal varlığına sahip olunmaması
  • Düzenli bir gelirin olmaması ya da dar gelirli olması
  • Yoksulluk sınırı altın yaşıyor olmak

Kira yardımı ne kadardır?
Belirtilen şartları sağlayan ailelere her ay düzenli kira yardımı yapılıyor. Fakat bu yardım için belirli bir ücret yoktur. Oturulan il ya da ilçenin kira fiyatlarına göre verilecek yardımlar belirlenir.

İstanbul’da kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 1150 TL iken, Denizli’de ise 995 TL’dir.

Kira ödeme tutarı il ve ilçeye göre farklılık gösteriyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*