Emlak vergileri 2020 yılında ne kadar olacak?

Emlak vergileri
Emlak vergileri

2020 Emlak vergisi zammı ne kadar?

Önümüzdeki yılbaşında otomatik olarak gelecek zamların oranı yavaş yavaş belli olmaya başladı. Enflasyonun düşmesinin yanı sıra vergiye gelen otomatik zamlar bizi hüsrana uğratacak. Son dönemde yapılan ve %15’in altına düşmeyen zamlar vatandaşları fazlasıyla zorluyor.

1 Ocak 2020’den itibaren birçok vergi, harç ve trafik cezalarına %22.55 oranında zam gelecek. İğneden ipliğe her şeyin yeni yıl zammı YDO (Yeniden Değerlendirme Zammı) kadar artıyor. 4 Kasım’da Ekim ayının enflasyon miktarının açıklanmasıyla birlikte YDO oranı da netlik kazanacak. Her ne kadar Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi açıklanmamış olsa da YDO’ya uygulanacak zam büyük ölçüde belirlendi. TÜİK verilerinden yapılan hesaplamaya göre, bu ay Yİ-ÜFE oranı hiç artmasa bile YDO’nun artış miktarının en az %22.55 olması bekleniyor. EMLAK VERGİLERİ DE ARTACAK Kanunlar dolayısıyla emlak vergileri YDO’nun yarısı kadar arttırılıyor.

Emlak vergisi de önümüzdeki yıl en az %11.28 oranında artacak. Diğer yandan çöp ve atık su bedelleriyle, çevreyle ilgili vergiler de en az YDO kadar artacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*