Ev almak isteyenler için Emlak Katılım Bankası devreye girecek

Ev almak
Ev almak

Ev Sahibi Olacak Kişilere Vergi ve Düşük Faizli Konut Kredisi

Ev sahibi olmak isteyen kişilerin tasarrufa yönelmelerini sağlamak amacı ile Yeni Ekonomi Programı ile bir takım yeni düzenlemelere gidilecek. Ev almak için para biriktirene bankalardan çok daha düşük faiz oranı ile Emlak Katılım Bankası üzerinden konut finansmanı desteği sağlanacak.

Yeni Ekonomi Programı kapsamında ev sahibi olmak isteyenleri ve ev sahibi olanları ilgilendiren çok sayıda yasal düzenleme yer aldı. . Vatandaşın tasarruf yaparak ev sahibi olmasını teşvik edecek yeni düzenlemeler yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni ekonomi programında Emlak Katılım Bankası ve finansman desteğine de yer verildi. İlk Kez  İnşaat sektöründe yer alan pek çok konut üreticisi özellikle de ilk kez ev sahibi olmak isteyenler için yeni teşvik talebinde bulunuyor. İlk kez ev alanlar için düşük faizli konut kredisi ve sıfır tapu harcı da çok yoğun talep edilen beklentiler olarak öne çıkıyor.

Konut Stoku İçin Sıfır Konut Satışları Teşvikleri

Konut Stoku İçin Sıfır Konut Satışları Teşvikleri İsteniyor. İnşaat sektörünün bir diğer beklentisi de konut stoku için oldu. Konut stokunun bitirilmesi adına müteahhitler yeni konut alımlarında sıfır tapu harcı ödenmesi ve kamu bankalarından sıfır konutlara özel yeni konut kredisi kampanyası başlatılması isteniyor. Hükümet Vatandaşın Tasarruf Ederek Ev Sahibi Olmasını İstiyor Hükümet ise vatandaşın borçlanarak değil tasarruf ederek ev sahibi olmasını istiyor. Bunun için uzun bir tasfiye sürecinden sonra yeniden hizmete giren Emlak Katılım Bankası kullanılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile ikinci evini alanlardan daha yüksek vergi alınması ve ev almak için para biriktiren kişilere hem devlet katkısı ödenmesi hem de düşük faizli konut kredisi verilecek.

Emlak Bankası Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi Müjdesi!

Emlak Bankası Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile uzun vadeli tasarruf teşvik edilecek. Yapılan tasarruflar vatandaş ev alırken konut peşinatı ödeyecek, kalan tutar için ise Emlak Katılım Bankası normal konut kredisi faiz oranlarından çok daha düşük bir faiz oranı ile konut kredisi desteği sağlayacak. Şu anda planlanan oran yüzde 40 birikim, yüzde 60 kredi şeklinde planlanırken bu durumda 200 bin liralık ev almak isteyen bir kişinin 80 bin lira para biriktirmesi 120 bin lira da düşük faizli konut kredisi çekerek ev sahibi olması sağlanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*