Ev Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

ev alırken dikkat edilmesi
ev alırken dikkat edilmesi

Faizsiz ev alma işlemi için mutlaka birden fazla bankaya gidilmeli ve fikir sahibi olunmalı. Faizsiz ev almak için sadece bankaya başvurmak bazen gerekmeyebilir. Firma kendine az faizsiz ev kredisi imkanları verebilmektedir.

Ev satın almaya karar verdiniz. Tabi ki bazı dikkat edilecek hususlar olacaktır. Bu hususların başında bina yaşı, ulaşım, iç ve dış cephe özellikleri, bina veya evin özellikleri gibi önemli denebilecek ayrıntılara önem verilmesi gerekir. Ev alırken tabi ki faizsiz ev almak herkesin hayalidir. Ülkemizde bankalar genel de bu duruma pek yanaşmaz. Yanaşmaması sebebi ile ev sahibi hayali kuran vatandaşlar oldukça sıkıntılı durumu düştüklerini düşünürler.

Faizsiz ev almak için sadece bankayı dikkate almak oldukça kötü bir seçim olacaktır. Zira inşaat firmaları müşterileri için bazı imkanları kullanırlar. Birçok inşaat firmasında %5 veya %10 peşinat ile ev sahibi olunabileceği söylenir. Bu seçenek oldukça güzel olarak görünmektedir. Faizsiz ev almak için adeta kira öder gibi ev sahibi olacağınız düşüncesi birçok kişi için cazip gelmektedir.

Faizsiz ev alma birçok kişinin hayali gibi gözükebilir. Ama oldukça zor süreçten geçileceği unutulmamalıdır. Zira ülkemiz de bankaların konut kredisi vatandaşlar tarafından yüksek olarak kabul edilmektedir. Faizsiz ev alma hayali ile birçok vatandaş bankalara gitmekte ve hüsranla dönmektedir.

Bankalardan çekilecek konut kredisi ne kadar süre uzar ise faiz oranının arttığı unutulmamalıdır. Faiz olmadan konut sahibi olmak isteyen vatandaşların mutlaka firmaları araştırma yöntemine giderek acele etmeden kendine uygun konut bulabildikleri bilinmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*