İmar Barışı Başvurusu Yapanlar Dikkat!

İmar Barışı
İmar Barışı

Yapı Denetimi Zorunlu Olacak

İmar barışı başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi alan milyonlarca kişiyi ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Torba yasa düzenlemesi ile imar barışına başvuruda bulunarak yapı kayıt belgesi alan tüm taşınmazlar için yapı denetimi işlemlerinin zorunlu olması gündeme geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başatılan söz konusu uygulama ile yapı kayıt belgesi alan yapılar kaçak yapı statüsünden kurtulmuş ve tapu alma hakkı kazanmıştı. Depremin Ardından Yapı Kayıt Belgesi Denetimleri Arttırılacak! İstanbul’da yaşanan 5.8 şiddetindeki deprem sonrası riskli binalar ve eski yapılar hakkındaki çalışmalarda hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli yapıları süratla tespit ederek kentsel dönüşüm çalışmaları ile yenilemek isterken bu alandaki en büyük öncelik yapı kayıt belgesi alan binalara verilecek. Bakanlık alınan riski en düşük seviyeye çekmek adına hazırlıkları süren torba yasa taslağı içerisine yeni bir madde eklemek üzere çalışmalara hız verdi. Söz konusu yasa değişikliği ile Türkiye genelinde imar barışı başvurusu yaparak yapı kayıt belgesi alan taşınmaz sahipleri için hayati bir düzenlemeye imza atılacak. Yapı kayıt belgesi alan binalar ve apartmanlar için yapı denetim zorunluluğu getirilecek.

Riskli yapı raporu alan binalar ise 60 gün içerisinde yıkılarak ivedilikle kentsel dönüşüm projesine dahil edilecek. Kentsel dönüşüm kira yardımı gibi tüm imkanlardan yararlanmalarına olanak sağlanacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*