Kaçak Yapılarda Yeni Dönem Başlıyor!

Kaçak Yapılarda Yeni Dönem
Kaçak Yapılarda Yeni Dönem

Kahramanmaraş Valiliğinde toplantı yapılarak Maraş ili için geçekleştirilecek projeler istişare edildi. Toplantıda Kahramanmaraş’a dair önemli kararlar alındı.

Bakan Murat Kurum il ziyaretlerine devam ediyor

Bakan Murat Kurum, ”Yusuflar Mahallesi diye bildiğimiz 24 hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesine başlıyoruz. Gaybar Mahallesi olarak bildiğimiz heyelan riski altında yaşayan vatandaşlarımız var, yaklaşık 300 vatandaşımızın hızlı bir şekilde taşınma sürecini gerçekleştireceğiz. Onlara da yine üreteceğimiz rezerv konutlardan konutlar vermek suretiyle heyelan riski altındaki alanların boşaltılmasını sağlayacağız. Kılavuzlarda 295 bin m2lik alanda Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız eliyle Millet Bahçesi’ni yapacak. Kurtlar Mahallesinde de rezerv konutlar üreteceğiz hem heyelan riskinde yaşayan vatandaşlar için hem kentsel dönüşümdeki vatandaşlarımızın yine rezerv alanlarındaki konutlara taşınma süreci için buraya da rezerv konutlar yapacağız. Vatandaşlarımızın Önsen Köprüsü olarak bekledikleri köprüyü de Bakanlığımız Toplu Konut İdaresi eliyle yapacak ve Belediyemizin ihtiyaçlarına istinaden asfalt ve ulaşım işleri için 30 milyon lira kredi desteği vererek Belediyemiz acil ihtiyacı olan tüm mahallelerimizde, ilçelerimizde asfalt yol alt yapı işlemleri yapmak suretiyle hızlı bir şekilde bu yapım sürecine de girecek.

2020 yılı içerisinde Elbistan Atıksu Arıtma Tesisi’nin ihalesini yapacağız. Şehrimizde bulunan Aksu çayında kirlilik söz konusu. Şu an itibariyle o bölgede 51 tane sanayi tesisimiz var. Bu 51 sanayi tesisin 43ü maalesef mevzuata uygun hareket etmiyor. Bu hafta itibariyle bütün tesislere arkadaşlarımız düzenli olarak denetimlerini yapacaklar.İşletmelerden kaynaklı eksikler neyse kendilerine bildirecek, cezai işlem bu hafta içinde uygulanacak ve kendilerine 1 yıl süre vereceğiz. Aksu çayımızı kurtarmak adına da bu projemizi başlatacağız.Kapalı Çarşı etrafında atalarımızın, ecdadımızın bize bırakmış olduğu tarihi eserleri gün yüzüne çıkartacak, sokak ihya projesi yapacağız. Dulkadiroğlu sınırları içerisinde yer alan Bahtiyar yokuşu diye bildiğimiz alanda ikinci etap iyileştirme çalışmalarına başlayacağız. Kara Elbistan kentsel dönüşümü için yine Elbistan Belediyesine bu dönüşümün finanse edilebilmesi ve rezerv konut üretilebilmesi amacıyla 366 bin metrekarelik arsayı tahsis edeceğiz. Elbistan’ın tarihi kent merkezinin gün yüzüne çıkarmak amacıyla orada Old City dediğimiz Eskişehir’i canlandıracak yine o Ceyhan nehrinin güzergahı dahil tüm birleştirmelerin yapılacağı proje içinde 3 milyonu hibe olmak üzere 6 milyon krediyle Elbistan Belediyemize aktardık. Tüm ilçelerimizin hem Millet Bahçesi hem çevre düzenlemesi hem o tarihimizi gün yüzüne çıkaracak projeler için de talep ettikleri yine temizlik araçları noktasındaki kaydettikleri projelere hem teknik hem maddi destek vermek suretiyle Maraş’ımızı inşallah 2023 yılına geldiğinde marka şehir yapacak projenin adımlarını bu heyetimizle birlikte masa etrafında attık” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*