Karşıyaka kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişmeler

Karşıyaka
Karşıyaka

KARŞIYAKA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

İzmir Karşıyaka’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili belediye yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda toplantı yaptı.
6 yıl önce riskli alan ilan edilen ve planlama yetkisi Karşıyaka Belediyesinde olan Cumhuriyet Mahallesi’yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Toplantıya Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü ve Kıyı Alanları Daire Başkanlığı yetkilileri, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Plan Proje Müdürü Nehir Yüksel katıldı. Görüşme sonucunda çalışmaların “uzlaşı” yapılarak yürütülmesi konusunda anlaşma sağlandı. Projenin yeniden revize edilerek bakanlığa sunulacağı ve ardından çalışmaların başlayacağı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zeki Yıldırım, toplantının olumlu geçtiğini ifade etti. Bölgenin şu an tehlikeli olmasına rağmen herhangi bir çalışmanın başlamadığını kaydeden Yıldırım, bakanlık ile birlikte çalışarak bu sorunu gidereceklerini dile getirdi

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi’nde 2012 yılında toprak kayması yaşanmış ve düşen kayalar, tehlike yaratmaya başlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgeyi riskli alan ilan etmiş ve planlama yetkisini belediyeye vermişti.

2015’te projelendirilip bakanlığa sunulan teklif kabul edilmemiş ve Karşıyaka’da bugüne dek herhangi bir işlem yapılamamıştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*