Kentsel Dönüşüm için bütçe 21 milyon TL

Kentsel Dönüşüm
Kentsel Dönüşüm

Bingöl Belediyesinin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı

yayımlandı

Stratejik planlama içerisinde 2020 yılı hedefleri ve belediye birimlerine yıl içerisinde ayrılması planlanan bütçeler paylaşıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, geçtiğimiz günlerde yayımladığı 100 günlük eylem planında öncelikli yatırımları ve ne aşamada olduklarına dair bilgiler yer almıştı.

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen ve hak sahipleri açısından belirsizliğin devam ettiği Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesine 2020 yılında ayrılan bütçe 21 Milyon TL olarak belirlendi. Projeye kaynak bulunmadan ihale edilmesi ve ihaleyi alan firmalara yer teslimi yapılması 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı SWOT analizinde, ‘Zayıf Yönler’ kısmında yer almış, yapılan analizde 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ifadelere yer verilmişti:

-Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesinin TOKİ yerine, finansal kaynak temin edilmeden belediyemiz tarafından yapılması yönünde hak sahipleri ile sözleşme imzalanması.

-Kültür Mahallesi 2. Etap Toplu Konut Projesinin ödenek sorunu çözülmeden projenin uygulanması için yapım firmalarıyla sözleşme imzalanması.

İnşaat sezonun bitmesine kısa bir süre kala, belediyenin 2020 yılında projeye başlaması için 21 milyon TL kaynak bulması gerekiyor.

  1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili, 2. Etap Kentsel dönüşüm alanı olan Kültür Mahallesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyemiz arasında ortak çalışma yürütülerek hak sahipleri ile görüşmeler yapılmış olup, 1.2.3 ve 4. Etapların ihalesi yapılmış olup bu etapların yer teslimi yapılmıştır. Sürecin daha sağlıklı sürdürülüp sonuç alınabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla işbirliği devam etmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*