Kentsel Dönüşüm Kongresi 7 Kasımda Gerçekleştirilecek

kentsel dönüşüm kongresi
kentsel dönüşüm kongresi

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

İnşaat ve Yapı sektöründe öncü firmaların katıldığı ve belediyelerin iştirak ettiği, geleneksel hale gelen Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi bu yıl 6.’sı düzenlenecek.

Türkiye’nin kentsel dönüşüm konusunda ilk ve tek Ulusal kongresi olan “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi”nde kentsel dönüşüm her yönüyle ele alınacak. Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanları, inşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinin konuşmacı ve konuk olarak yer alması bekleniyor. 7 Kasım 2019 Perşembe günü Fairmont Quasar Hotel İstanbul’ da düzenlenecek kongre de inşaat sektörünün ve belediyelerin önde gelen temsilcileri ve başkanları kentsel dönüşüm konusunu 5 ayrı oturumda tüm detaylarını konuşacak. Kongre kapsamında, bu yıl ikinci kez ‘Kentsel Dönüşüm Başarı ve Teşvik” ödülleri verilecek.

Kentsel Stratejiye Dayalı Akıllı Şehirler ve Kentsel Dönüşüm İlişkisi” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongre her yıl Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından düzenleniyor. Kongreyi düzenleyen Management Plus Genel Müdürü Haldun Ersen, kentsel dönüşüm ve kongre ilgili olarak; “2012 yılından 2018 yılının sonuna kadar toplam riskli binaların %12’sinin dönüştürüldüğünü ancak özellikle riskli alan dönüşümlerinin az olduğu belirterek, ülkemizde kentsel dönüşüm sürecinin gelecek 20 yıl içerisinde insani ve ekonomik gelişiminin en önemli ekonomik ve kalkınma lokomotifi olacağı bir gerçektir.

Ülkemizde kentsel dönüşüm alanındaki önemli etkinliklerden biri olan “6. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinde” bu yıl kent stratejisi ve kentsel dönüşüm ilişkisini ele alacağız. İkinci kez düzenlenecek olan kentsel dönüşüm ödül töreninde belediyeleri 6 dalda teşvik amaçlı ödüllendireceğiz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*