Kentsel dönüşüm ranta dönüşmesin

Kentsel dönüşüm
Kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm amacına uygun şekilde yapılmalı

Kentsel dönüşümün amacına uygun biçimde yapılmadığını ve bu konuda vatandaşın mağdur olduğunu belirten Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Memişoğlu, “Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın” dedi.

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Memişoğlu, “İnsanlara daha iyi yaşam koşulları sağlayan kentsel çevreler ve sosyal donatı alanları olması gerekiyor ama görüyoruz ki kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm oluyor” dedi. Kentsel dönüşümün amacına uygun şekilde yapıldığı takdirde Samsun’a büyük değer katacağını ifade eden Başkan Memişoğlu, “Samsun’da bazı bölgelerde çarpık kentleşme çok fazla. Özellikle Anadolu ve Zeytinlik mahallelerinde sıkıntılar had safhada. Kentsel dönüşümle bu alanlar daha sağlıklı hale getirilmek zorunda fakat bu planlar amacına uygun şekilde yapılırsa sağlıklı olur. Çünkü bir yere kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, oraya vatandaşın yararlanacağı sosyal alanların da yapılması gerekir” dedi.

Dünyaca benimsenmiş bir takım kriterlerin olduğunu ve kentsel dönüşüm bu kurallara uygun yapılması gerektiğini vurgulayan Memişoğlu, “Gelişi güzel yerleşme biçimiyle kentlerimizin bazı yerleri artık yaşanamaz hale gelmiş durumda. Bu sorunun önüne ancak doğru imar planları yapılarak geçilebilir. Bunun için dünyaca benimsenmiş belirli kriterler var. Bu kriterlere uyulduğu taktide kentlerimiz daha güzel yerler olacaktır. Biz de bu konuyla alakalı kurallara uyarak kentsel dönüşüm planında olacağız” dedi.

Meslektaşlarının Dünya Mimarlık Günü’nü kutlayan Memişoğlu, “Bütün yerleşmelerin fiziksel ortamını oluşturan yapı üretimi ve mekan tasarımı etkinliği olan mimarlık, yalnızca üretim süreci ile sınırlı değil, aynı zamanda taşıdığın toplumsal sorumluluk nedeniyle evrensel değerleri bağlamında insancıl ve yaşam hakkına saygılıdır”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*