Kentsel Dönüşüm’de finansal kaynak sağlanamadı!

Kentsel dönüşüm
Kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüme Kaynak Bulunmadan Neden Başlandı?

Bingöl Belediyesinin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı yayımlandı. Yapılan çalışmada belediyenin güçlü ve zayıf yanları ile muhtemel fırsatlar ve tehditlere yer verilen SWOT analizinde Kültür Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ‘Zayıf Yönler’ kısmında yer aldı. Yapılan analizde 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Geçtiğimiz yıl ihalesi gerçekleştirilen ve 31 Mart yerel seçimlerinden önce temel atma töreni gerçekleştirilen projedeki belirsizlik devam ediyor. Hak sahipleri projenin geleceği hakkında her fırsatta tedirgin olduklarını dile getirirken muhalefet partileri yerel basında ve TBMM’de birçok kez sorunu dile getirdi. SWOT analizinde yer verilen ‘zayıf yönler’ akıllara ‘ödenek sorunu olan projede hak sahipleri neden TOKİ yerine Bingöl Belediyesi sözleşme imzaladı?’sorusunu getirdi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partilerin belediye başkan adaylarının projelerinde öncelik verdiği konular arasında yer alan kentsel dönüşüm, seçim sonrasında da problem olmaya devam etti.

Belediye Başkanı Erdal Arıkan, göreve başlar başlamaz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ Başkanlığında projenin uygulanabilirliği yönünde görüşmelere başladı. Bingöl Belediyesinin yüz günlük eylem planında kentsel dönüşüme dair yapılan görüşmelere yer veren Başkan Arıkan, ‘‘Önemsediğimiz projelerin başında yer alan kentsel dönüşüm projemizdeki sorunları çözmek ve hak sahiplerinin mağduriyetlerin gidermek için önemli mesafe aldık. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde gerekse güçlü firmalar düzeyinde önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunlara ilişkin detayları yakın zamanda açıklayacağız, hak sahiplerimiz müsterih olsun projeyi hayata geçirme noktasında tüm enerjimizi harcıyoruz.’dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*