Konut Kredisinde faizler indi fakat konut fiyatları arttı

Konut Kredisinde
Konut Kredisinde

Ev Fiyatlarında Artış Başladı!

Konut kredisi faiz oranlarıyla ilgili başlatılan kampanyaların ardından konut fiyatlarının artmasına vatandaşlar tepki gösteriyor. Yatırım uzmanları da faiz indirimlerinin ardından sektördeki fiyat artışının normal olduğunu, konut fiyatlarının daha da artabileceğini belirterek, uygun faizle kredi çekmek isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini belirtiyor.

ABD ile yaşanan krizin ardından artan döviz ve faiz oranları ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar kadar inşaat sektörünü de derinden etkilemiş, ABD’nin çelik ve demir konusundaki yaptırımlarının ardından inşaat sektörü uzun sürenin ardından ilk kez daralmaya gitmişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirim kararının ardından kamu bankalarınca başlatılan faiz indirim kampanyalarına özel bankaların da katılmasının ardından inşaat sektörü tekrar hareketlenirken, bu sefer de ev satın almak için emlakçılar ve yatırım ofislerine giden vatandaşların önüne ‘Zamlı fiyatlar’ çıktı. Vatandaşlar konut kredisi faiz indirimlerinden önce 200 bin TL civarında olan bir dairenin 220-230 Bin TL fiyat bandına çekildiğini belirterek, sektöre ve emlak şirketlerine tepki gösteriyor.

Faiz indirimlerinin kendilerinden çok inşaat sektörüne yaradığını vurgulayan vatandaşlar, faizden kıstıkları , ceplerinde kalan paraların emlakçılar ve sektöre gittiğini, kendilerine yönelik başlatılan bir kampanyanın dahi kendilerinin aleyhine dönüştüğünü belirtiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*