Kredi çekecekler dikkat! Konut kredisi 0.90’a düşecek mi?

Kredi çekecekler dikkat
Kredi çekecekler dikkat

MEVDUAT FAİZLERİ DÜŞTÜ

Konut kredisi çekmeyi düşünen vatandaşlar bir yandan güncel faiz oranları hakkında bankalar tarafından sunulan oranları incelerken kredi faizlerinin düşüp düşmeyeceğini de merak ediyor. Merkez Bankası’nın kararının ardından kredi faizlerinde de düşüş beklentisi ortaya çıktı. Peki, Konut kredisi 0.90’a düşecek mi?

Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle birlikte kredi faiz oranlarına ilişkin artan indirim beklentisini uzmanlar değerlendirdi. Dr. Öğr. Üyesi Beyhan Hilal Yaslıdağ, konut kredisi faizlerinin 0.79’a çekilmesinin bankaların fonlama maliyetlerine olumsuz yansıyacağını söyleyerek, “Faizin en fazla 0.90 veya 0.95’e çekileceğini düşünüyorum. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler ise, faiz oranlarını ve kredinin vadesini karşılaştırsın. Ayrıca, dosya masrafı almamak gerekir. BDDK’nın bu yönde bir adım atmasını bekliyoruz” dedi

Merkez Bankası’nın üç ayda 1000 baz puan faiz indirimi yaptığını hatırlatan Dr. Beyhan Hilal Yaslıdağ, “Faiz oranlarındaki gevşeme, başta konut kredi faizi olmak üzere, ihtiyaç ve taşıt kredi faizlerinde de indirim olacağı beklentisi yarattı. Merkez Bankası faiz kararını dün açıkladıktan sonra, önce kamu sonra özel bankalar mevduat faizlerini indirdi. 32 günlük kırık vade diye ifade ettiğimiz vadede faiz oranları yüzde 13.5 seviyesindeyken özel bankalar bunu yüzde 11.5’e kamu bankaları da 10.5’e çekti. Bu adım konut kredi faizlerinin düşme beklentisini iyice artırdı” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*