Kredi Destek paketi neleri kapsıyor?

Kredi Destek paketi
Kredi Destek paketi

Bankalarının verdiği konut kredilerinde revizyona gidiliyor.

Kamu bankaları yarım kalmış inşaatlar için destek kredileri çıkaracak. Bu kredilerin detayları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak.

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Çakar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi, Ankara Sanayi Odası’nın düzenlediğini Meslek Komiteleri Ortak Toplantısına katıldı. Alparslan Çakar, açıklamalarında 3 kamu bankasıyla ortak olarak istihdama yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti. İstihdamı arttırmaya çabalayacaklarını belirten Çakar, “bu paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” dedi. Emeğin yoğun olduğu sektörlerin de paket kapsamına alınacağını söyleyen Çakar, “IP, çağrı merkezleri, turizm, temizlik, güvenlik gibi… İnşaatların tamamlanmasına yönelik bir opsiyon da olacak.

Paketin amacı, kapasitelerin tam olarak kullanılması ve kısmen istihdamın artırılması. Yeni istihdam sağlandığında işverenlerin maliyet yükünü kısmen azaltmaya yönelik bir paket olacak” dedi. Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay da banka olarak KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu kaynaklı kredilerle KOBİ’leri desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti. İmkanların el verdiği kadar sektöre destek olduklarını açıklayan Tuncay, “imkanları zorluyoruz. Bu seneyi kar yılı değil, ar yılı olarak adlandırdık. İster konut ve ihtiyaç kredileri olsun, ister taşıt kredileri olsun fiyatlama son derece cazip. Sektörlerin canlanması adına elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile beraber özellikle kamu bankaları olarak reel sektörün en büyük destekçisi olacağız” dedi.

Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfi Çelebi ise geçtiğimiz yıl başlayan “kur atağından” ziyade Türkiye bilançosuna yoğunlaştıklarını belirtti. Enflasyon ve faiz oranlarının düşüşe geçtiğini hatırlatan Çelebi, “kur atağının yaşandığı dönemde kamu bankaları devreye girmeseydi faizler yüzde 20-25’in altına düşmeyecekti”dedi. Kamu Bankaları Kredi Destek Paketi Hazırlıyor Kamu bankaları tarafından reel sektöre yönelik kredi destek paketi hazırlanıyor. Pakette istihdamı arttırmak amacıyla krediler olacak. 10 işçi üzerinde çalışanı olan işyerlerine düşük faiz ve vade avantajlı kredi desteği verilecek. Yarım kalmış inşaatların tamamlanması için destekler sağlanacak. Paketin detayları önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanacak.

HALKBANK Konut kredilerinde %0,99 faiz oranı sunuluyor

ZİRAAT BANKASI Konut kredilerinde %0,99 faiz oranı sunuluyor

VAKIFBANK Konut kredilerinde %0,99 faiz oranı sunuluyor

AKBANK Konut kredilerinde %1,17 faiz oranı sunuluyor

TEB Konut kredilerinde %1,22 faiz oranı sunuluyor

İŞ BANKASI Konut kredilerinde %1,17 faiz oranı sunuluyor

GARANTİ BBVA Konut kredilerinde %1,22 faiz oranı sunuluyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*