Lojman satışlarını hızlandıracak yeni düzenleme yapıldı

milli emlak tebliği
milli emlak tebliği

Milli Emlak Tebliğinde Değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, lojman satışlarını düzenleyen 385 nolu Milli Emlak Genel Tebliğinde değişiklik yaptı.

Önceki düzenlemede, lojmanların, illerde çevre ve şehircilik il müdürlüğünü, ilçelerde ise milli emlak müdürlüğü veya milli emlak şefliği tarafından satılabilmesi için, lojmanın mülkiyetinde olduğu kamu kurumunun talepte bulunması gerekiyordu. Ancak, kamu kurumları talepte bulunmadığı için, lojman satışları pek yapılamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bunun üzerine, kurumların talepte bulunmasını öngören şartı kaldırdı.

Yeni düzenlemeye göre, üstünde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan konutlar satılabilecektir. Ayrıca yeni bir düzenleme olarak da, üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar da üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak satışa konu edilebilecek.

Yapılan Yeni Düzenlemeye Göre

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4 – (1) Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutlarından kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulanlar satışa konu edilebilir.

(2) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulduktan sonra satışa konu edilebilir.

(3) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutları bağımsız bölümler halinde satışa konu edilir. Üzerinde kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak satışa konu edilebilir.”

Eski Düzenleme 

Satışa konu edilebilecek kamu konutları

MADDE 4 – (1) Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutları Kurumların talebi üzerine satışa konu edilebilir. Öncelikli alım hakkı sahibi olan personelinin satın alma talebinin bulunduğu kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarının satışına öncelik verilir.

(2) Kat mülkiyeti kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti tesis edildikten sonra satışa konu edilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*