Suya zam yapan AKP’li belediyeden bir de ulaşım zammı!

Suya zam
Suya zam

EN PAHALI ULAŞIM SAMSUN’DA

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ücretlerine zam kararı aldı. 3 TL olan dolmuş ücretleri 3.5 TL, otobüs ve tramvay ücretleri de 4 TL’den 4.5 TL’ye çıkarıldı

31 Mart’ttan sonra suya yüzde 25, okuma bedeline ise yüzde 15 zam yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi bu kez de ulaşım ücretlerine zam kararı aldı. Buna göre, 3 TL olan dolmuş ücretleri 3.5 TL, otobüs ve tramvay ücretleri de 4 TL’den 4.5 TL’ye çıkarıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin ardından içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 15 zam yaparak zammın TÜFE oranında her ay güncellenmesi kararı almıştı. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Samsun’da otobüs ve dolmuşlara zam yapılması konusu karara bağlandı. Buna göre, kent merkezinde çalışan dolmuş ücretlerine 50 kuruş, otobüs ve tramvay bilet fiyatlarına da yüzde 18 oranında zam yapıldı. Buna göre dolmuşlar 3 liradan 3 lira 50 kuruşa, otobüsler ve tramvay ücretleri de 4 liradan 4.50 TL çıkarıldı. UKOME’de alınan kararın, 10 gün içinde imzalanmasının ardından yürürlüğe gireceği belirtildi.

Samsun’da diğer illere göre hayatın daha zorlaştığını dile getiren Samsun Şube Başkanı Sema Onar “Belediye önce suya yüzde 25 zam yaptı. Vatandaş zamlarla mağdur durumdayken, şimdi de ulaşıma zam yapılıyor. Bir vatandaşın aylık ulaşım faturası 270 liraya çıktı”dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*