Tarım yapmak isteyene arsa verilecek!

Tarım yapmak isteyene arsa
Tarım yapmak isteyene arsa

Hisse’ meselesi çözülecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı, parçalanmış ve kullanılmayan tarım alanlarının verimli kullanılması için yaptığı çalıştaylar sonrasında “Arazi Edindirme Kurumu”nu yeniden gündeme getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğüyle yedi bölgede yapılan çalıştaylar sonrasında, “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulma meselesi yeniden gündeme geldi. Bölgelerde yapılan çalışmaların ardından Ankara’da bulunan ilgili kamu kurumları, üniversiteler ve STK’ların katılımıyla gerçekleşen çalıştayda, tarım arazilerinin etkin ve daha verimli kullanılabilmesi için metodlar belirlendi.

Arazilerin atıl kalmasının sebepleri masaya yatırıldı

Arazilerin küçük ve parçalı olması, mirastan kaynaklı sıkıntılar, parselde hisse meselesi, çiftçilerin yaşlanması, güvenlik problemleri ve kan davaları gibi gelişmelerin sebep olduğu tespit edildi.

Çalıştayın sonunda 2013’te de gündeme getirilen “Arazi Edindirme Kurumu”nun kurulması gündeme geldi. Bu kurum; tarım arazileri piyasasını izleyecek, tarıma dayalı sanayi tesisleriyle ortak çalışmalar yapacak, tarım yapmak isteyenlere arsa temin edecek, ‘hisse’ meselesinin çözümü konusunda çalışmalar yapacak. Ayrıca gerektiğinde arazileri kendisinin alarak piyasaya girmesi, uygun alıcı veya satıcının belirlenmesine aracılık etmesi de görüşüldü. Diğer yandan, arazilerin fiyat değerlemesinde uygulanması gereken kuralların da bu kurum tarafından belirlenmesi istenildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*