TOKİ kampanyasından 15 bin kişi yararlandı

toki
toki

TOKİ’nin indirim kampanyasına büyük ilgi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından düzenlenen borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 22 indirim getiren kampanyadan 14 bin 979 kişi yararlandı.

23 Eylül – 18 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Son zamanlarda ekonomide yaşanan olumlu gelişmeler ve faizlerin düşmesiyle kampanyaya katılım bir önceki döneme göre yaklaşık iki kat artış gösterdi.

Bir önceki dönemde kampanyadan 8 bin 735 konut ve iş yeri alıcısı yaralanırken, bu dönemki kampanyadan 14 bin 979 kişi yaralandı.

Kampanyada 13 bin 175 vatandaş, bütün borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandı.

Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlandı. Borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla bin 804 kişi yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalandı.

Böylelikle kısmı ödemelerle beraber toplam 14 bin 979 vatandaş kampanyadan yararlandı.

İndirim kampanyasında kapatılan borçların yüzde 61’i banka kredisi kullanılmadan kişisel tasarruflar ile kapattı.

Borcunu ödemek ve tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik kampanyaya katılım, bir önceki döneme göre yaklaşık iki kat artış gösterdi. Önceki dönem 8 bin 735 konut ve iş yeri alıcısının yararlandığı kampanyadan bu dönem 14 bin 979 kişi faydalandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*