TOKİ’den Ev Alanlar Evlerini Kiraya Verebilirler Mi?

TOKİden Ev Alanlar
TOKİden Ev Alanlar

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ?

TOKİ tarafından sunulan alt gelir grubu projelerinden ev alan vatandaşların uymaları gereken zorunluluklar bulunuyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk durağı TOKİ konutları. Bunun için kendi şehirlerinde projeler üretimesini bekleyen vatandaşlar, bu prjojeler yapıldığında belirli koşullar altında konut başvurularını yapıyorlar. Başvuruların ardından TOKİ ile ev sahibi olan vatandaşların sağlamaları gereken zorunluluklarının bazıları ise devam ediyor. Bu kapsamda detaylı bir açıklamada bulunan TOKİ’nin bu uyarılarını sizlerle paylaşıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ev sahibi olmak isteyen dar gelirli, emekli ve engelli vatandaşlar için konut projeri üretiyor. Bu projelere başvurular üzerinde çeşitli başvuru şartları altında yapılıyor. Bu şartları sağlayan adaylar düşük taksitlerle ev sahibi olma imkanı yakalıyorlar. Bu şekilde ev sahibi olan vatandaşlar ise evlerinde oturmaya başlıyorlar. Ancak bazı vatandaşlar TOKİ evlerini kiraya verip veremeyeceklerini araştırıyorlar.

TOKİ evlerinin kiraya verilip verilmemesi konusunda TOKİ tarafından yapılan basın açıklaması; Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*