Volkswagen Alsancak’ta 10 dönüm arazi arıyor

volkswagene alsancak
volkswagene alsancak

Alsancak’ta depo alanı aranıyor

Volkswagen’e, İzmir-Alsancak’ta bir çeşit “depo alanı” olarak kullanılmak üzere 10 dönümlük bir arazi tahsisi ya da kiralanması gündemde. Marmaray üzerinden, günde 8 gidiş-8 dönüş yük taşımacılığı yapılacak. Marmaray, ağırlıklı olarak gece kullanılacak; gündüz de belli saatlerde yük taşımacılığına açılması söz konusu. Manisa’da, Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yanında kurulacağı belirtilen fabrikaya, ana hat ile birleşecek onlu sayılarda demiryolu alt yapısı inşa edilecek. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberi…

Volkswagen Aktiengesellscha, Manisa’da, 943 milyon 500 bin TL sermaye ile “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”ni kurdu. Şirketin merkezi, “Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa” oldu.

Otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu. Volkswagen’e, Alsancak’ta bir çeşit “depo alanı” olarak kullanılmak üzere 10 dönümlük bir arazi tahsisi ya da kiralanması gündemde. Bu konuda, gerekli hazırlıkların yapıldığı belirtiliyor.

MARMARAY’DA HAZIRLIK                                                                                                                                                                Marmaray üzerinden, günde 8 gidiş-8 dönüş yük taşımacılığı yapılacak. Marmaray, ağırlıklı olarak gece saat 00.00 ile 06.00 arasında kullanılacak. Gündüz de belli saatlerde yük taşımacılığına açılması da söz konusu. Hattan, yük taşımak isteyen diğer firmalar da yararlanabilecek.

RAYLI SİSTEM                                                                                                                                                                                      Manisa’da, Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yanında kurulacağı belirtilen fabrikaya, ana hat ile birleşecek onlu sayılarda demiryolu alt yapısı inşa edilecek.

DENİZYOLUNU KULLANMAK İSTEMİYOR                                                                                                                                      Volkswagen, Manisa’da kuracağı belirtilen yeni fabrikasının bazı parçalarını demiryoluyla Türkiye’ye getirecek. Aynı trenle dönüşte de Türkiye’de değişik fabrikalarda ürettikleri yedek parçaları ülkelerine taşıyacak. Almanların, gerek fabrikanın kurulma aşamasında gerekse de faaliyete geçmesi sonrasında denizyolunu çok tercih etmedikleri belirtiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*