Volkswagen Manisa Fabrikasında 7 Bin 500 TL Maaş

volkswagen
volkswagen

Volkswagen’in Manisa’da yapacağı fabrika yatırımı bölge halkında da heyecana yol açtı. İşsize iyi bir iş, çalışana ise daha dolgun bir maaş hayali kurdurmaya başlayan fabrikanın temelleri atılmadan gayrimenkul piyasası da hareketlendi. Gayrimenkul uzmanları, bir daire için günde 35-40 kişinin aradığını ifade etti.

Aylardır konuşulan 1,3 milyar euroluk Volkswagen yatırımının yapılacağı ülke kesin

olarak belli oldu.

Alman otomotiv devi, Manisa’da 943,5 milyon lira sermayeli “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” unvanlı bir şirket kurduğunu duyurdu. Şirketin merkez adresi ise Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa oldu.

İLK ETAPTA 5 BİN ÇALIŞAN
1,3 milyar euro yatırımla 2022 yılında faaliyete alınması planlanan fabrikada Skoda’nın Karok, Seat’ın ise Ateca modelinin üretilmesi planlanıyor. Yıllık 300 bin araç kapasiteli tesiste ilk etapta 5 bin personel istihdam edilecek.

7 BİN 500 TL’LİK MAAŞ HAYALİ

Türk parası ile yaklaşık 9 milyar TL gibi bir rakama tekabül eden dev yatırım, gündeme geldiği günden bu yana bölge halkı arasında da büyük heyecana yol açmış durumda. Alman otomotiv devinin yurt dışı fabrikalarındaki 1000-1200 euro maaş ortalamalarını göz önünde bulundurarak aynı şartların Türkiye’de de geçerli olacağını düşünen vatandaş, aylık 7 bin 500 bin TL’ye kadar çıkacak maaşın da hayalini kuruyor.

GAYRİMENKULDEKİ HAREKETLİLİK HIZ KAZANDI

Hem binlerce kişiye iş kapısı açacak hem de bölgeye her anlamda ciddi katkı sağlayacak yatırımın resmileşmesi ile özellikle gayrimenkul tarafında yaşanan hareketlilik de hız kazandı. Öyle ki, daha fabrikanın temeli atılmadan gayrimenkulünün fiyatını arttırmaya başlayan da var, satışa çıkardığı yerini yatırımın hayata geçirileceği güne kadar bekleten de.

1 MİLYONA SATILIK, 3 BİN TL’YE KİRALIK DAİRE

Manisa OSB civarında satılık arazi ise yok denecek kadar az. Satışta olanlar için istenen m² fiyatları ise bin TL’den başlayıp 4 bin TL’ye kadar tırmanıyor. Konut tarafında da fiyatlar bölgenin en güzide bölgesi olarak da bilinen Güzelyurt’ta yerine göre milyon TL’ler ile ifade ediliyor. Kira noktasında ise inanılır gibi değil ama rakam 3 bin TL bandına kadar çıkıyor.

Gayrimenkul uzmanları yatırımın Manisa’nın haricinde özellikle İzmir’in Bornova ilçesini de etkileyeceğine dikkat çekiyor. Bir ev için günde 35-40 kişinin aradığını, ağırlıklı olarak ise 1+1 konutların büyük ilgi gördüğünü belirten uzmanlar, fabrikanın faaliyete geçmesiyle fiyatların ise iki katına çıkabileceğini vurguluyor. Bölgedeki her bir daire için 35-40 kişi arıyor. Kiralar ise 3+1 daireler için 1800 ile 3 bin TL arasında değişiyor. Parası olanlar için tam yatırımlık bir bölge. Buraya yatırım yapanlar asla zarar etmez. İzmir’den buraya gelip ev alıp buradaki kira ile İzmir’de geçimine katkı sağlayanlar var. Kaldı ki, Volkswagen yatırımının hayata geçmesiyle rakamlar iki katına kadar çıkar diye tahmin ediyoruz.” dedi.

1+1’E YOĞUN TALEP VAR!

Gayrimenkul Uzmanı İlker Gündüz ise ”Volkswagen’in yatırım kararı ile faizlerin 0,99’a inmesinin aynı döneme denk gelmesi yatırımcıların özellikle 1+1 konut tarafında ilgisini arttırdı. Çevre illerden yoğunlukla 1+1 için talep geliyor. Bunun nedeni de bu tip dairelerin eşyalı bir şekilde burada çalışacak kişilere rahatlıkla kiralanabilmesinden kaynaklanıyor.

ARAZİLER TÜKENDİ, SAHİPLERİ İSE BEKLEMEDE

1+1 daireler satılık da havuzlu olması halinde 210 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kira tarafında ise 850 ile 1100 TL arasında değişiyor rakamlar. Arazi tarafında ise çoktan yerler kapıldı. O tarafta yatırımcılar beklemede. Arazi m2 fiyatları bölgede bin TL’den başlıyor.” ifadelerini kullandı. Yatırım haberi gündeme geldiğinden beri vatandaşlar gayrimenkullerinin değerleneceğine yönelik hayaller kurmaya başladı. Daha fabrikanın temeli atılmadan 200 bin TL’lik evine 250 bin TL isteyen var.

4 BÖLGEDE FİYATLARI CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLEYECEK

Volkswagen’in konuşulan yere fabrikasını kurması halinde özellikle 3’ü Manisa, biri İzmir olmak üzere 4 bölgedeki gayrimenkul piyasası bu yatırımdan büyük anlamda etki görecek. Bunlar Güzelyurt, Bozköy, 75. Yıl Mahallesi ve İzmir’in Bornova ilçesi. Buralarda fiyatlar ciddi şekilde artacak. Vestel’in fabrikasında çalışan çok sayıda beyaz yakalının Bornova ve Karşıyaka’da oturduğunu biliyoruz. Zaten Bornova, İzmir’in Manisa’ya en yakın ilçesi. İzmir-Manisa arası 15 dakika.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*