Volkswagen Türkiye fabrika kararını askıya aldı

Wosvagen
Wosvagen

Volkswagen fabrikası için Bulgaristan hamlesi geldi

Manisa’da kurulması planlanan Volkswagen fabrikası için yoğun bir çalışma temposu yürüten ve Türkiye’de şirket kuran Alman otomobil devi Volkswagen’in fabrika kararını askıya aldı.

Fabrika kararının askıya alınmasına Barış Pınarı Harekatı gerekçe gösteriliyor. Zira, VW teftiş kurulu üyelerinden Stephan Weil, “Suriye’nin kuzeyinden gelen görüntüler korkunç. Volkswagen’ın bu koşullar altında Türkiye’de milyarlık yatırım yapacağını tahayyül edemiyorum” şeklinde bir açıklama yaptı. VW, Türkiye’nin Manisa şehrinde yeni bir fabrika inşa etmek için kolları sıvamıştı. Ancak, geçen kısa sürenin ardından Volkswagen Türkiye fabrika kararı ile ilgili önemli bir karar alındı…

Alman basınında askıya alınma haberlerinin ortaya çıkmasından hemen sonra Bulgaristan’dan bir hamle geldi. Volkswagen’ın yeni fabrikası için Türkiye’nin en büyük rakibi olan Bulgaristan, devlet teşvikini iki katına çıkarabileceğini açıkladı.

Bulgaristan’ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, otomobil devinin fabrikayı Türkiye yerine Bulgaristan’da kurması halinde, 135 milyon euro yerine 260 milyon euro teşvik verebileceklerini belirtti.

Bu teklifin Volkswagen yetkililerine iletildiği ancak henüz cevap gelmediği belirtildi. Kısacası gözler Alman otomobil devinin yapacağı açıklamaya çevrilmiş durumda.

Passat ve Superb gibi D segmentindeki otomobillerin üretileceği bu fabrikanın Türkiye’de kurulmasının ilk aşamada daha düşük maliyet ve daha fazla ciro imkanı sağlayacağı Alman basınında acıkça belirtilen detaylar arasında.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*