2020 Yılı TOKİ İkinci 50 Bin Konut Başvuruları ve Kura Tarihleri Ne Zaman Belli Olacak?

TOKİ İzmir
TOKİ İzmir’de

Bakan Murat Kurum Açıklamalarda Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ikinci 50 bin sosyal konut projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği sosyal konut projesinin ikincisi yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamada bulundu. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar ve emeklilere yönelik yürütülen sosyal konut projesine başvuru tarihleri henüz belli olmadı. Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar ve emeklilere yönelik ikinci 50 bin sosyal konut başvuruları belirlenecek banka şubelerinden yapılacak. 2+1′ konutlar için, ‘3+1’ konutlar için ne kadar ücret ödeneceği de henüz belirlenmeyen konular arasında.

Sosyal Konut Projesine;

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmayanlar,
  • 18 yaşından küçük olanlar,
  • Aynı aileden 1 den fazla kişi başvuru yapamadılar.
  • Daha önce tokiden konut alanlar, tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli dairesi olanlar başvuru yapamayacaklar.

Başvuruların sona ermesinin ardından ikinci 50 bin konut başvurusu yapan vatandaşlar kura tarihinin açıklanmasını bekleyecek. TOKİ tarafından her ilde ayrı ayrı kura çekilişi gerçekleştirecek, bütün konutların kura tarihlerine TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek. Kura sonrası hak sahibi olamayan vatandaşların yatırdığı başvuru bedelleri iade edilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019’da TOKİ 25 bini İstanbul’da olmak üzere 65 bin bağımsız birimin dönüşümünü bitirmiş olacağız. Özellikle son dönemde Karadeniz’de yaşanan sel ve heyelanlardan sonra kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik. Bu kapsamda, ‘Karadeniz İklim Değişikliği Eylem Planı’nda açıkladığımız üzere riskli alanlarda oturan vatandaşlarımız için 15 bin konutumuzu TOKİ eliyle üreteceğiz.

2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dahil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık. Bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 bin yeni konutun satışını gerçekleştirdik, 42 bin 161 konutu da vatandaşlarımıza teslim ettik” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirliler için üretilen projelerin etkisiyle birinci el konut satışında TOKİ’nin payının 2019’da yüzde 11’e yükseltildiğini belirterek, “Halen 317 şantiyemizde, yaklaşık 83 bin konut ve ilave sosyal donatıların inşası devam etmektedir.

TOKİ, Sayın Cumhurbaşkanı’mız tarafından 5 Mart 2019’da 67 ilde 140 proje ile başlatılan ’50 bin sosyal konut’ projemizi de yürütüyor. 50 bin konutumuzun 22 bin 380 tanesi için ihale süreçlerimizi tamamladık, inşaat süreçlerini başlattık. Kalan konutlarımızın ihalelerini de en kısa sürede tamamlayarak, inşa süreçlerini başlatacağız. İkinci 50 bin sosyal konut kampanyamızı da 2020 yılı içinde başlatacağız. 2023 yılına kadar hedefimiz, 250 bin sosyal konutu sosyal ve teknik donatılarıyla üretmektir” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*