AKP’den yeni kanun teklifi: Kaçak yapılar satılamayacak, kiraya verilemeyecek

AKPden yeni kanun teklifi
AKPden yeni kanun teklifi

AK Parti kaçak yapılar için harekete geçti

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı yeni kanun teklifine göre kaçak yapılar satılamayacak ve kiraya verilemeyecek. Bunun yerine yıkılacak ve eski haline getirilecek.

Hazırlanan taslağa göre kaçak yapılar satılamayacak, kiraya verilemeyecek. Kaçak yapılar yıkılacak ve eski haline getirilecek. İdare yıkımı yapmazsa, bakanlık bunu yapacak ve yıkım bedeli söz konusu idareden tahsil edecek. Arsa değeri oranında ceza verilecek, cezalar aynı olmayacak.

Kaçak yapılar için düğmeye basan AK Parti yeni bir kanun teklifi hazırlıyor. Hazırlanan taslağa göre; kaçak yapılara ağır ceza geliyor. Özellikle kamu vicdanını rahatsız eden kaçak yapılar bu düzenlemeden etkilenecek.

Kanunun yürürlük tarihinden itibaren uygulama başlayacak.

Para cezasının yanı sıra uygulamaya dönük de tedbirler devreye konulacak. Cezalar arsa değerine göre değişecek. Her yapı için aynı ceza olmayacak.

KAÇAK YAPIYI YAPAN SATAMAYACAK VE KİRAYA VEREMEYECEK

Kaçak yapıyı yapan satamayacak ve kiraya veremeyecek. Söz konusu kişi kaçak olmayan yeri de satamayacak, kiraya veremeyecek.

Kaçak yapı yıkılacak ve eski haline getirilecek. İdare yıkımı yapmazsa, bakanlık bunu yapacak ve yıkım bedeli söz konusu idareden tahsil edilecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*