Asgari ücretli çalışanlar ne kadar kredi çekebilir?

Konut Hesabı
Konut Hesabı

Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlara kredi müjdesi! Peki asgari ücretli çalışanlar ne kadar kredi çekebilir? Asgari ücretli veya dar gelirli vatandaşların ne kadar kredi çekebileceğini yazımız detayında bulabilirsiniz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dar gelirli vatandaşlarımıza uzun vadelerle konut sahibi olabiceklerine dair müjde vermişti. Özellikle asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların uzun vadeli ve uygun faizli konut kredileri kullanarak ev sahibi olmaları artık mümkün. Kendi konutlarına sahip olarak kira giderinden kurtulmaları için asgari ücretliler için uygulamalar geliştirildiğini açıklayan Bakan Berat Albayrak ekonomik krize çözümler üretmeye devam ediyor.

Berat Albayrak dar gelirli vatandaşlara özel hazırlanan kredi paketi ile tarihin en düşük fazili ve 20 yıla kadar vadeli konut kredileri hazırlandığı ve bu projeyi Toki ile ortak yürüttüklerini belirtmiştir. Kasım ayı sonuna kadar açıklanacak kredi paketi sayesinde her yıl en az 100.000 kişinin ev sahibi olacağı müjdelendi.

Asgari ücret üzerinden maaş alan kişilerin kara listede olmaması, düşük kredi borcu ve düzenli ödeme performansı olması halinde kredİ notu yüksek çıkacaktır. Türkiye’ de faaliyet gösteren bankaların genel kredi uygulaması; belgeli gelirinin %40 ını karşılayacak şekilde taksit tutarı hesaplayarak kredi verilmektedir. Bu kredi politikası şu şekilde öreklendirilebilir: Asgari ücetin 2.020 lira olması halinde kredi çekecek kişinin aylık finansal taksit toplamı 808 lira olmalıdır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*