Asgari ücretlilere 20 yıl vadeli konut kredisi verilecek!

Asgari ücretlilere yıl vadeli konut kredisi
Asgari ücretlilere yıl vadeli konut kredisi

Bakan Berat Albayrak, asgari ücretlilere ve dar gelirli vatandaşlara konut kredisi müjdesi verdi. Albayrak yaptığı açıklamada, asgari ücretlilere 20 yıla kadar konut kredisi verileceği ve her yıl TOKİ aracılığı ile 100 bin dar gelirli vatandaşın ev sahibi olacağını söyledi.

Berat Albayrak konut kredilerinin dar gelirli vatandaşlara çok düşük faiz oranları ile verileceğini ve finansman altyapısının da oluşturulduğunu vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, askeri ücretlilere ve dar gelirli vatandaşlara TOKİ’den ev sahibi olabilmeleri için yaptıkları çalışmalardan bahs etti. Albayrak yaptığı açıklamalarda, özellikle asgari ücretlilerin TOKİ’den ev sahibi olabilmeleri için düşük faizle ve 20 yıla kadar varan vade seçenekleri ile her yıl en az 100 bin kişiye konut kredisi verileceğini söyledi.

Ev kirasından daha düşük taksitlerle konut kredisi verileceği müjdesini veren Albayrak, özellikle asgari ücretlilerin, Türkiye’de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile ev sahibi olacaklarını söyledi.

Daha önce kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenlere 180 aya kadar 0,99 faiz oranları ile kredi verildiğini hatırlatan Albayrak, yapmış oldukları yeni finansman alt yapıları ile bu konut kredisi faizlerinin daha da düşeceği konusunda da vaatlerde bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*