Bankalar faizi düşürdü! En uygun Konut ve Taşıt kredi veren banka hangisi?

TOKİden Konut alana indirim
TOKİden Konut alana indirim

Bankaların faiz oranlarında son durum gelişmeleri devam ederken son dakika indirim haberleri de peş peşe geliyor. Kredi çekmek isteyenler için kredi faiz oranları düşerken 32 günlük vadeli mevduat faiz oranları da hızla geriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alınan Murat Çetinkaya’nın yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Murat Uysal faiz indirimi yapmaya devam ediyor. Merkez Bankası politika faizi indirimi haberleri sonrasında bankaların kredi faiz oranları ve mevduat faiz oranları da hızla gerilemeye devam ediyor.

32 Günlük En Yüksek Faiz Veren Banka Hangisi,

Bankaların vadeli hesap faiz oranları incelendiğinden en yüksek vadeli hesap faiz oranı veren bankanın Odeabank, Alternatif Bank ve Burgan Bank olduğu görülüyor. Bu 3 banka da yüzde 14 mevduat faiz oranı uyguluyor. Merkez Bankası tarafından yapılan son Ekim ayı toplantısı ile gerçekleştirilen yeni faiz indirimi ile mevduat faiz oranları geriliyor. 10 bin liranın aylık getirisi de yaşanan gerilemenin ardından 104,33 liraya kadar düştü.

En Uygun İhtiyaç Kredisi Veren Banka Hangisi?

Mevduat faiz oranları düşen bankaların kredi faiz oranları da geriliyor. En uygun ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,03 seviyesine kadar geriledi. QNB Finansbank ihtiyaç kredisi faiz oranı yüzde 1,03 olarak uygulanıyor.

 En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

En uygun konut kredisi veren banka ise Kuveyt Türk Katılım Bankası olarak öne çıkıyor. Kuveyt Türk Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranı yüzde 0,98 olarak uygulanırken BES ve hayat sigortası alan kişilere söz konusu oran yüzde 0,95 olarak uygulanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*