Berat Albayrak açıkladı! Asgari ücretlilere 20 yıl vadeli konut kredisi verilecek!

Berat Albayrak
Berat Albayrak

Ev kirasından daha düşük taksitlerle konut kredisi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: “TOKİ’nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yapacak bu modelin tüm ayrıntılarını, evlerin modellerini, şehirleri, uygulama şartlarını bu ay bitmeden Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde özel bir programla vatandaşlarımıza anlatacağız”dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün askeri ücretlilere ve dar gelirli vatandaşlara TOKİ’den ev sahibi olabilmeleri için yaptıkları çalışmalardan bahs etti. Albayrak yaptığı açıklamalarda, özellikle asgari ücretlilerin TOKİ’den ev sahibi olabilmeleri için düşük faizle ve 20 yıla kadar varan vade seçenekleri ile her yıl en az 100 bin kişiye konut kredisi verileceğini söyledi.

Ev kirasından daha düşük taksitlerle konut kredisi verileceği müjdesini veren Albayrak, özellikle asgari ücretlilerin, Türkiye’de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranı ile ev sahibi olacaklarını söyledi.

Daha önce kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenlere 180 aya kadar 0,99 faiz oranları ile kredi verildiğini hatırlatan Albayrak, yapmış oldukları yeni finansman alt yapıları ile bu konut kredisi faizlerinin daha da düşeceği konusunda da vaatlerde bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*